26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5196
EURO35.003
ALTIN2440.0

Antalya’da ArGe ve İnovasyon Proje Pazarı’nda başarılı projeler ödüllendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya’da ArGe ve İnovasyon Proje Pazarı’nda başarılı projeler ödüllendirildi
Abone ol
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü: ”Artık ekonominin en önemli ham maddesi bilgi. İşte bu bilgi de iş birliği ortamı da ArGe ve İnovasyon Proje Pazarı’nda sergileniyor”

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ArGe ve İnovasyon Proje Pazarı 2022 Ödülleri sahiplerine teslim edildi.

OSB tarafından üretimdeki katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, ArGe ve inovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite sanayi işbirliğinin güçlenmesi amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, 3 kategoride 180 projeden 9'u ödüllendirildi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, OSB Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada, dünyada fiyata dayalı rekabetin hızla ArGe ve inovasyon merkezli verimliliğe odaklanan rekabet düzenine bıraktığını belirtti.

Dünyanın en değerli şirketlerinin dijitalleşmeyi, teknolojiyi ve bilişim önceleyenlerin olduğunu ifade eden Kütükcü, şunları söyledi:

"Artık ekonominin en önemli ham maddesi bilgi. İşte bu bilgi de işbirliği ortamı da ArGe ve İnovasyon Proje Pazarı'nda sergileniyor. Tarımdan, kimyaya, enerjiden, elektrik, elektroniğe, yapay zekadan ilaç ve kozmetiğe kadar, 180 ArGe ve inovasyon temelli proje, hemen yanı başımızda sergileniyor. Sermaye ve üretim kabiliyeti de OSB'de temsil ediliyor. Geriye bu fırsatı iyi değerlendirmek kalıyor."

Bu çalışmanın tüm taraflar için büyük bir fırsat olduğuna işaret eden Küçükcü, tüm sanayicilerin, yatırımcıların bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar da etkinliğin büyük ve güçlü Türkiye imajında bilim ve teknoloji ile desteklenmesi için, sadece küçücük bir kıvılcım olduğunu söyledi.

Yaklaşık 7 aydır titiz bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Bahar, güzel bir çalışma ortaya koyduklarını kaydetti.

Etkinlikte, kategorilerde birinci olanlar ödüllendirildi.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bünyan Belediyesi yeni araçların tanıtımını yaptıÖnceki Haber

Bünyan Belediyesi yeni araçların tanıtım...

ERÜ Turizm Fakültesi 13. dönem mezunlarını verdiSonraki Haber

ERÜ Turizm Fakültesi 13. dönem mezunları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar