29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3

Tatilimize Bile Sosyal Medya Karar Veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tatilimize Bile Sosyal Medya Karar Veriyor
Abone ol
Sosyal medya ve yapay zeka sektörünün gün geçtikçe hayatımızı daha derinden etkilemeye başlıyor.

Sosyal medya ve yapay zeka sektörünün gün geçtikçe hayatımızı daha derinden etkilemeye başlıyor.

Turizm Teknolojileri MüdürüBahadır Çakar, tatile çıkan kişilerin yüzde 70 kalacağı otele sosyal medya deneyimi ile karar verdiğini ve bu sebeple sosyal medyayı daha profesyonel kullanan otellerin yarışa daha önde başlayacağını belirterek, “Müşteriler daha popüler bir ortamda yer bildirimi yapıp, fotoğraf paylaşmak istiyor” dedi.

TATİLDE FOTOĞRAF YÜKLEMEYİ SEVİYORUZ

Sosyal medya kullanıcılarının yüzde 72’sinin tatilleri süresince kaldıkları otelden fotoğraflar yüklediğinin altını çizen Çakar, “Dünya Seyahat Endüstrisi ve Küresel Eğilimler Raporu isimli araştırmadan elde edilen verilere göre; tatilcilerin, yüzde 46’sı tatil yaptıkları yeri belirtiyor.

Yüzde 70’i tatildeyken Facebook durum güncellemesi yapıyor. Yüzde 46’sının otel, yüzde 40’ının aktiviteler ve yine yüzde 40’ının restoranlar hakkında yorumlarını sosyal medyadan paylaştığı ve yüzde 76’sının tatil fotoğraflarını herhangi bir sosyal ağda paylaştığını gözlemliyoruz” dedi.

SOSYAL MEDYA SATIN ALMA SÜRECİNİ DOĞRUDAN ETKİLİYOR

Bilge Adam Dijital Dönüşüm Yöneticisi Kemal Kadirhan, bu konuda yaptığı açıklamada, şunları söyledi, “İnstagram tatilcilerin tüm kararlarını verdiği ana mecra olarak görülmekte. Çünkü tatilciler, gördükleri görseller üzerinden ciddi bir etkileşim sürecine girerek, karar verme süreçlerini gerçekleştirirler.

Otel ve acentaların, dijital pazarlama harcamaları noktasında, tatil dönemlerinde ciddi bütçeler harcayıp, tatilcileri bir nevi 360 derece sarmalıyorlar. Bu sayede de tatilcilerin karar vermelerinde etkili oluyorlar. Dijital çağda insanlar gidemedikleri, göremedikleri yerleri ofiste çalışırken, toplu ulaşım seyahati vb alanlarda görebiliyor ve bir yargı oluşturabiliyorlar.

Pazarlama profesyonelleri de bu anları iyi tespit edip, doğru zamanda, doğru hedef kitlelere ulaşarak satışı daha hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyorlar. Tatillerine karar verme aşamasında olan tatilciler de bu süreçte en doğru fırsatı yakalama şansını buluyorlar. Kısacası, günümüzde pazarlama profesyonelleri tarafından ayarlanan, sosyal medya reklamları tatilcilerin tatil satın alma süreçlerini doğrudan etkiliyor” dedi.

(BSHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar