29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3926
EURO35.0917
ALTIN2324.3

‘Aşılıyoruz Ama Aşamıyoruz’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Aşılıyoruz Ama Aşamıyoruz’
Abone ol
İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Özdemir, standartları sağlamayan veteriner fakültelerinin açılmaması gerektiğini söyledi.

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Özdemir, standartları sağlamayan veteriner fakültelerinin açılmaması gerektiğini söyledi.

Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle açıklama yapan Özdemir, “Koruyucu hekimlik hizmetlerinin temelinde yer alan aşılama çalışmaları tüm hayvan türlerinde Veteriner Hekimler tarafından uygulanmaktadır.

Aşılama; Aşıların hazırlanması, aşı programlarının farklı türlere göre belirlenmesi, aşı uygulamasının yapılması, aşı tekrarlarının takibi olarak sayabileceğimiz çalışmaların tümüdür. Aşılama sayesinde hem hayvanlarımızın sağlıklı yaşaması hem de insanların zoonoz adını verdiğimiz hayvanlardan insanlara geçen hastalıklardan korunması sağlanmaktadır.

Bu nedenle aşılama koruyucu hekimlik çalışmalarının en önemlilerindendir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve salgın hastalıkların önüne geçmesi de aşıyı önemli kılan nedenlerdendir. Oldukça ekonomik ve hayvanlara acı vermeksizin yapılan aşı uygulamaları ile maddi ve manevi yorucu olan pek çok olası hastalıktan korunmak mümkündür.

Kar kış, gece gündüz, uzak yakın demeden gerek kamudaki meslektaşlarımız gerekse özel sektörde çalışan meslektaşlarımız aşılama çalışmalarını programlar dahilinde gerçekleştirmektedir. Koruyucu hekimlik hizmetleri kapsamında Veteriner Hekimler olarak aşılama bizim görevimizdir. Biz ”Aşılıyoruz”; ama görevimizi daha iyi yapabilmek için çabalasak da bazı sorunları ”Aşamıyoruz”

Veteriner Fakültelerinde nitelik için teknik donanım şart diyoruz, standartları sağlamayan fakülteler açılmasın, diyoruz. Dinletemiyoruz. – Üreticinin ihtiyacı destek, hayvancılığın tarımın alt dalı olarak görülmesi yanlış,

destekler yetersiz, kaynak kendi gücümüz, güç kendi üreticimizde, diyoruz. Anlatamıyoruz. Hastalıklarla mücadele için aşılıyoruz ama, sağlıklı hayvandan verim almak için beslenme, refah, genetik faktörler de etkilidir, bakım koşullarında kalite, hijyen, bilinçli yetiştirici şart, diyoruz. İkna edemiyoruz” dedi. (BSHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar