23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5986
EURO34.7648
ALTIN2420.2

AGC’NİN MEDYA BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AGC’NİN MEDYA BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Abone ol
Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) 2018 Yılı Medya Başarı Ödülleri, Olive Garden’da düzenlenen görkemli törenle sahiplerine takdim edildi.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) 2018 Yılı Medya Başarı Ödülleri, Olive Garden’da düzenlenen görkemli törenle sahiplerine takdim edildi.

Törene Yılın Televizyon Habercisi Ödülü’nü alan Didem Arslan Yılmaz, Yılın Gazetecisi Ödülü’nü alan İsmail Saymaz, Antalya Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Başkanı Mevlüt Yeni, AGF Yönetim Kurulu Üyeleri Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Yenigün, RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, TSYD Antalya Şube Başkanı Şifa Çiçek, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve gazeteciler katıldı. Muhteşem tören tüm basın camiasını bir araya getirdi.

İÇİNDEN GEÇTİĞİMİZ ZOR BİR SÜREÇ VAR

Törende konuşma yapan AGC Başkanı Gaye Coşkun, sektörün geçtiği sıkıntılı dönemden bahsetti. Coşkun, “Güzel eğlenceli bir akşam planladık. Hep birlikte eğlenelim dedik ama üzgün taraflarımız da var. Sektörün içinden geçmekte olduğu zor ve dar bir süreç var. Gerek ekonomik koşullar, gerekse medyadaki değişim. Yeni medyanın geleneksel medyaya getirdiği artı eksiler. Bizde bir yenilenme yapılanma devrim süreci yaratıyor. Bütün bunların içerisinde farklı duyguları yaşadığımız bir süreç yaşıyoruz. Bu karmaşanın içerisinde biraz keyif alacağımız gece olsun istedik. 2018 Yılı Medya Başarı Ödülleri Yarışması’nda ödül alan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ülkemizin güney sınırında bir harekata var, eğleneceğiz derken gönlümüzü ruhumuz Mehmetçikler. Askerlerimize kuvvet diliyoruz muzaffer olmayı diliyoruz." dedi.

ARTIK BÖYLE TÖRENLER YAPILMAZ OLDU

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni de,  “Bu gece özel bir gece. Benim burada 2 kimliğim var. Birisi Alanyalı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olmam ikinci ise bu yıl Medya Başarı Ödülleri’nde jüri başkanlığı yapmam. Gazetecilerin emeğinin değerlendirildiği böyle coşkulu törenler artık yapılmaz oldu. Bu nedenle bu akşam önemli bir akşam. Emekçilerin senede bir defa sahneye çıktığı gün. Burada bulunan Alanya protokolünü gazeteci arkadaşlarımız 365 gün ekrana sahneye çıkarıyorlar. Ancak kendileri senede bir defa kendileri sahneye çıkıyorlar. Ödül alan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum." diye konuştu.

BASIN HALK VE İDARECİLER ARASINDA KÖPRÜ

Gazetecilerin yerel idareciler ve halk arasında köprü kurduğunu söyleyen Başkan Yücel, "Öncelikle burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ve operasyonda şehit olan tüm şehitlerimiz için de ülkemizin başı sağ olsun. Basın mensupları olarak sizler daima biz yerel idareciler ile halk arasında bir köprüsünüz. Basın milletin deniz feneridir. Işığınız hep yansın.” ifadelerini kullandı.

ÜNLÜ GAZETECİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından Yılın Televizyon Habercisi ödülünü alan Didem Arslan Yılmaz'a ödülünü Antalya Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli verdi. Yine Yılın Gazetecisi Ödülünü alan İsmail Saymaz’a ise ödülünü Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel takdim etti. AGC Başkanı Gaye Coşkun’da Didem Arslan Yılmaz ve İsmail Saymaz’a çeşitli hediyeler verdi. Kısa bir konuşma yapan Gazeteci İsmail Saymaz, “Gazetecilerin 2 bayram kutladığı söyleniyor. Biri 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü böyle bir bayram olur mu? Bu tartışma sürüyor “Çalışan” ibaresi kaldırılsın deniyor çünkü gazetecilerin çoğu işsiz. İkincisi 24 Temmuz Sansürün kaldırılışı. Böyle bir bayram olur mu? Yada sansür gerçekten kaldırılmış mıdır.?" dedi.

TELEVİZYON DALINDA ÖDÜLLER DAĞITILDI

Törende ilk olarak Televizyon dalında ödüller dağıtıldı.  Tv haberi kategorisinde  Erdal Anak, Montaj-Kurgu dalında  Ramazan Özdemir , Haber Programı dalında Alper Kutay ,  Tv Kültür Programı dalında Oğuz Korum, İnternet Gazeteciliği’nde Işıl Doğan ödüllerini Didem Arslan Yılmaz’dan aldı.

ALANYA POSTASI ÖDÜLLERİNİ ALDI

2018 yılı Medya Başarı Ödülleri Töreni'nde,  Alanya Postası Gazetesi Genel Yayın Müdürü Gazeteci Mehmet Ali Gürses Arıkan Yılmaz Dim Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Muhabir Mevlüt Uygur Alanya Postası Gazetesi’nde yayınlanan ‘Dünden bugüne ALKÜ’ adlı röportajıyla İsmail Saymaz'dan ödülünü alırken,  Alanya Postası Gazetesi Spor Muhabiri Ercan Yıldırım da Basın Tribünü adlı spor programı ile ödülünü Didem Arslan Yılmaz’dan aldı.
 

BAŞARILI GAZETECİLERE SAYMAZ ÖDÜLLERİNİ VERDİ

Törende  Aynur Özkaya, “Dalga Geçer Gibi” isimli haberi ile Burak Gül “İnsanlık Ayıbı” isimli eseri ile, ‘Dehşet Anları’ adlı gazete haberi ile Jüri Özel Ödülü'nü Mesut Uygur, Güncel yazıda ‘Her sabah uyandığımda’ adlı eserle Feyzi Açıkalın, ’Mescit yalanı’ adlı spor haberi ile Teoman Eriş, Sayfa düzeninde Dündar Çetin, Gazete reklam ve tasarımda Anastassia Çetinkaya. TV haberi dalında 'Dolandırıcı’ adlı eserle,  ödüllerini Ünlü Gazeteci İsmail Saymaz verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar