28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

(Özel) Kedi sevgisi öğrencileri 40 bin TL borca soktu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
(Özel) Kedi sevgisi öğrencileri 40 bin TL borca soktu
Abone ol
İstanbul Üniversitesi ve çevresinde yaralanan sokak hayvanlarını tedavi ettiren gönüllü öğrencilerin veterinere 40 bin TL borçları oldu. Öğrencilerin isteği daha fazla hayvan tedavi ettirmek için borçlarının ödenmesi.

İstanbul Üniversitesi ve çevresinde yaralanan sokak hayvanlarını tedavi ettiren gönüllü öğrencilerin veterinere 40 bin TL borçları oldu. Öğrencilerin isteği daha fazla hayvan tedavi ettirmek için borçlarının ödenmesi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hayvan Hakları Kulübünde gönüllü olan öğrenciler üniversite ve çevresinde yaralanan sokak hayvanlarını tedavi ettiriyor. Öğrenciler hafif yaralı olan hayvanları İBB’nin Hayvan Aşılama ve Tedavi merkezi(HATÜ)’ye götürerek ücretsiz şekilde tedavi ettiriyor. Ancak ağır yaralı olanları anlaşmalı oldukları özel bir veterinere götürerek tedavilerini gerçekleştirmesini sağlıyorlar. Öğrenciler çoğunluğu kedilerden oluşan yaklaşık 200 sokak hayvanını veterinere tedavi için götürdüler. Tedavi masraflarının büyük bölümümü karşılayan öğrenci kulübünün veterinere 40 bin TL borcu oluştu. Gönüllülerden oluşan hayvan sever öğrencilerin en büyük isteği borçlarının bir an önce ödenmesi için yardımda bulunulmasını talep ediyorlar.

“40 bin TL kadar borçları var”

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri ile birlikte 2 yıldır birlikte çalıştığını dile getiren Veteriner Hekim Aysun Mirza,” Tedavi etmem için bana yaklaşık 200 hayan getirmişlerdir. Borç usulü çalışıyoruz öğrenci topluluğu oldukları için yaklaşık 40 bin TL kadar borçları var. Zamanla çevreden gelen yardımları toplayarak ödeme yapıyorlar. Hiçbir zaman sokak hayvanlarına destek olmaktan vazgeçmiyorlar. Hayvan severlere söyleyebileceğim tek şey böyle güzel kulüplere destek olmaları” dedi.

“Veteriner borcumuzu kapatmalarını istiyoruz”

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Zeynep Duygu Kocakaya, "Bizim üniversitede yaklaşık 200 kadar çoğunluğu kedilerden oluşan bir hayvan topluluğu var. Yaralı olanlara yardım etmek için durumu ağır olanlara özel anlaştığımız bir klinikte hafif yaralı olanları belediyenin kliniğinde tedavi ettirmeye çalışıyoruz. Bir öğrenci topluluğuyuz bize gelen bağışlarla hayvanları tedavi ettiriyoruz. Şuanda yaklaşık 40 bin TL kadar borcumuz var. Bizim en büyük isteğimiz kapatabildikleri kadar veteriner borcumuzu kapatmalarını istiyoruz” diye konuştu.

“Borçlarımızı ödemek öğrenci olarak bizi zorluyor”

İstanbul Üniversitesi ve çevresindeki hayvanların bakımını üstlenmiş bir kulübüz Sevde Nur Soral, “ Yaralanan hayvanları kliniğe götürüyoruz. Tedavi sürecimizde masraflarımız oluyor. Bu masraflarımızı hem okuldaki öğretmenlerimizden hem de mezun olan avukatlarımızdan destek bekliyoruz. Veterinere olan borçlarımızı ödemek öğrenci olarak bizi zorluyor. Borcumuz yaklaşık 40 bin TL civarında, destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar