29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi SP hastalarına tekerlekli sandalye dağıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi SP hastalarına tekerlekli sandalye dağıttı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Serebral Palsili (SP) hastalığı olan çocuklara tekerlekli sandalye dağıttı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Serebral Palsili (SP) hastalığı olan çocuklara tekerlekli sandalye dağıttı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, beyinde oluşan hasar nedeniyle belirli kasları kullanmakta güçlük çeken kentteki Serebral Palsili (SP) çocuklar için özel tertibatlı tekerlekli sandalye dağıtım töreni düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal belediyecilik anlayışından hareketle pozitif ayrımcılık yaptıklarını, ihtiyaç durumu yüksek olan SP hastaları için özel çalıştıklarını belirtti.

Yalnızca altyapı belediyeciliği değil insana dokunan yerel yönetim anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Engelsiz Kent Gaziantep için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Serebral palsili çocuklarımız için özel çalışmak gerekiyordu. Türkiye’nin en güzel Engelsiz Yaşam Merkezi’ni açtık. Merkezimizde her engellimiz için ayrı ayrı sahalar oluşturup tedavi yöntemlerimizi hayata geçirdik. Bunun yanı sıra atölye çalışmalarımız da mevcut. Bu çalışmalar ışığında edindiğim deneyimle azıcık dokununca insan hayatına nelerin değiştiğini fark ettim. Bugün çok özel bir gün. Destek gerekiyor. Burada en büyük sorumluluk annelere ait. Bir anne olarak bunu görüyorum. Annelerimizden desteklerimizi esirgemememiz gerekiyor."

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Dairesi Başkanı Dr. Serdar Tolay da serebral palsi hastalığının erken yaşta teşhis edilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Erken teşhis olursa kişinin hayata bağlılığı daha fazla olur. Bu hastalıkta vücut hareketlerinin kontrolünü gerçekleştirmek güçleşiyor. Biz onları düşünerek hayatlarını kolaylaştırmak adına özel tertibatlı tekerlekli sandalyeler veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan programda 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü kutlanarak, görme engellilere baston hediye edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar