29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0153
ALTIN2324.8

YÖK’ten Öğrenci Başına 4.500 TL Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YÖK’ten Öğrenci Başına 4.500 TL Destek
Abone ol
YÖK tarafından, sanayi eğitimi alan üniversite öğrencilerinin uygulamalı eğitim görmeleri için “Yükseköğretimden Endüstriye Nitelikli İnsan Gücü Projesi” başlatıldı.

YÖK tarafından, sanayi eğitimi alan üniversite öğrencilerinin uygulamalı eğitim görmeleri için “Yükseköğretimden Endüstriye Nitelikli İnsan Gücü Projesi” başlatıldı.

Proje kapsamındaki 16 önlisans programlarında öğrenim gören 2.202 öğrencinin mesleki becerilerini ileri düzeye çıkarmak amacıyla genel okul bütçesinin dışında öğrenci başına ortalama 4.500 TL tutarında eğitim desteği verildi.

Yükseköğretim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, proje ile sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insanların yetiştirilmesinin ve yükseköğretimde istihdam odaklı politikaların oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi.

Projenin iki önemli bileşeni bulunduğunun belirtilen açıklamada, “Birincisi organize Sanayi Bölgelerinde meslek yüksekokullarının kurulması, öğrencilerin meslekleri ile ilgili eğitimi sanayi ortamında almalarının desteklenmesi ve teşvik edilmesi. İkincisi ise fen ve mühendislik bilimlerinde lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilerin alanları ile ilgili özel sektör işletmelerinde, teknoparklarda, araştırma altyapılarında, Ar-Ge merkezlerinde ya da sanayi kuruluşlarında bir dönem uygulamalı eğitim yapmalarının desteklenmesi ve teşvik edilmesidir” denildi.

İMALAT VE LOJİSTİK ALANINDAKİ 16 ÖNLİSANS PROGRAMINA DESTEK VE TEŞVİK
YÖK’ün projesi kapsamında imalat sektörü ve lojistik alanlarına yönelik belirlenen mesleklere ilişkin 16 önlisans programına 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı için destek ve teşvik verildi.

YÖK’ün açıklamasında, “Proje kapsamındaki önlisans programlarında öğrenim gören toplam 2.202 öğrencinin mesleki becerilerini ileri düzeye çıkarmak amacıyla genel okul bütçesinin dışında öğrenci başına ortalama 4.500 TL tutarında eğitim desteği verilmiştir.

Bu kapsamda, 2019 yılının Ocak ayında, Bolu, Adana, Eskişehir, Elazığ, Ankara, Gaziantep ve Samsun illerindeki Organize Sanayi Bölgesi içinde kurulmuş olan 8 üniversitenin 9 meslek yüksekokulunun, 38 önlisans programında okuyan 2.202 öğrencinin sanayi eğitimi için toplam 9 milyon 833 bin TL ek parasal destek verilmiştir” denildi.

YÖK tarafından “destek ve teşvik” verilen önlisans programları:
Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi
Elektrik
Elektronik Teknolojisi
Endüstri Ürünleri Tasarımı
Endüstriyel Kalıpçılık
Gıda Teknolojisi
İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi
Kaynak Teknolojisi
Kimya Teknolojisi
Lojistik
Makine
Mekatronik
Otomotiv Teknolojisi
Polimer Teknolojisi
Tekstil Teknolojisi

(BSHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar