25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5353
EURO34.9792
ALTIN2432.2

OKÜ’de eğitim seminerleri düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de eğitim seminerleri düzenlendi
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda “Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları” ile “Rosetta Stone Online Dil Eğitim Aracı” başlıklı seminer düzenlendi.

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda “Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları” ile “Rosetta Stone Online Dil Eğitim Aracı” başlıklı seminer düzenlendi.

Seminere ilginin oldukça yoğun olduğu gözlenirken “Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları” semineri bir oturumda, “Rosetta Stone Online Dil Eğitim Aracı” semineri ise iki oturumda gerçekleşti.

Seminerlere katılamayan OKÜ RektörüProf. Dr. Murat Türk, gönderdiği mesajında “Hayat bir yarış gibidir. Üniversitelerin görevi, kaliteli yüksek eğitim vererek nitelikli nesiller ve bilim adamı yetiştirerek bu yarışta kişileri bir adım öne taşımaktır.

Araştırmacılar ve bilimsel bilgi üretenler tarafından bilginin kolay bir şekilde keşfedilmesi ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına üniversiteler kütüphaneleri aracılığıyla bilgiye büyük miktarda yatırımlar yapmaktadır.

Bu yatırımların amacı istenilen bilimsel bilgiye kolay erişimi sağlamak, bilginin kullanılmasını ve yeni bilimsel bilgiler üretilebilmesini sağlamaktır. Bu anlamda seminerlerin başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyorum.” dedi. 

“Rosetta Stone Online Dil Eğitim Aracı” başlığında seminerde sunum yapan Uğurcan Özkan, Rosetta Stone uygulaması ile 30 farklı dili, konuşma, yazma, okuma ve anlama yeteneklerini doğal bir şekilde öğretip ezberlemeden, çeviri zorunluluğu olmadan dil öğrenme imkânı sağladığını söyledi. 

“Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları” hakkında da bilgiler veren Uğurcan Özkan, “EDS Toplu Arama Motoru, tüm kaynaklara erişim, e-kitapların online kullanılması ve indirilmesi, otomatik kaynakça oluşturma ve bibliyografik yönetim programları ile entegrasyon sağlayarak, kişiye özel fonksiyonlar- hatırlatmalar, kişisel klasör  oluşturma gibi bir çok özelliği kullanıcılara tek ara yüzden sunar.” dedi.

Düzenlenen seminere Üniversite  akademisyenlerinin yanı sıra öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Seminerler sonunda katılımcılara sertifikaları dağıtıldı. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar