19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5951
EURO34.7975
ALTIN2498.0

OKÜ'de 'Ahilik' Paneli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ'de 'Ahilik' Paneli
Abone ol
OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ev sahipliğinde, "Ahilik" konulu panel düzenlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ev sahipliğinde, "Ahilik" konulu panel düzenlendi.

Alper Akınoğlu Amfisindeki panelin açılış konuşmasını OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Aykut Gül gerçekleştirdi. Gül, "Panelin Üniversitemizde düzenlenmesi memnuniyet vericidir" diyerek Üniversite ile ilgili bilgiler aktardı. Prof. Dr. Aykut Gül, Üniversitenin 8 bine yakın öğrencisinin bulunduğunu ve ilk defa yabancı öğrencilerin alındığını belirttiği konuşmasında öğrencilerin bu yıl uygulamaya başlanan İngilizce hazırlık sınıfına oldukça ilgi gösterdiğini söyledi.

Panelin oturum başkanlığını OKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fedai Çavuş yaptı.

Ahilik Teşkilatı'nın Türk Dünyası'na damga vurduğunu belirten panelistlerden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Ahilik Teşkilatı'nın nasıl geliştiği ve prensipleri hakkındaki bilgileri konuklarla paylaştı.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Kırşehir Ahilik Haftası Kutlama Komite Başkanı Ahi Baba Mustafa Karagüllü ise OKÜ'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Kırşehir’deki evliyaların, enbiyaların, Hz. Pir Ahi Evran’ın ocağından, Hünkâr Hacı Bektaş'ın dergahından Osmaniyelilere selamlar getirdim" diyerek sözlerine başladı.

Ahi Baba Karagüllü, "Hz. Pir Ahi Evran'ın kurduğu Ahi Birlikleri dahilinde usta olmak, bir işyeri açmak, ruhsat almak, Ordinaryüs olmak gibi bir başka ifadeyle Mareşal olmak kadar zordu" dedi.


Panelin sonunda Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Kırşehir Ahilik Haftası Kutlama Komite Başkanı Ahi Baba Mustafa Karagüllü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur ve OKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Fedai Çavuş’a günün anısına Osmaniye Vali Yardımcısı Halit Deveci tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.,


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar