20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Karamürsel Anafen'den aile içi iletişim semineri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karamürsel Anafen'den aile içi iletişim semineri
Abone ol
Anafen Dershanesi Karamürsel şubesi, öğrenci ve velilerine yönelik 'Aile içi İletişim Semineri' düzenledi.         Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerin...

Anafen Dershanesi Karamürsel şubesi, öğrenci ve velilerine yönelik 'Aile içi İletişim Semineri' düzenledi.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Anafen Dershanesi Karamürsel Şubesi Müdürü Sadık Erdoğmuş, dershane olarak öğrencinin dikkatini ve başarısını olumsuz yönde etki eden unsurları engelleyebilmek için böyle bir program düzenlediklerini ifade etti. Dershane olarak daha geniş ve yeni bir binaya taşınarak faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyen Erdoğmuş, programa katılan tüm veli ve öğrencilerine teşekkür etti.

Programa konuşmacı olarak davet edilen Uzman Psikolog Özkan Şenol aile içi iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlara değindi. Şenol, aile içindeki bireylerin davranışlarının çocukların eğitiminde ve ders çalışma esnasındaki motivasyona büyük etkileri olduğunu söyledi. Ailede çocukların eğitiminde farklı bir konuya değinen Şenol, torunlarını çok seven babaanne ve anneannelerin bu sevgide bazen çok ileri giderek çocuğu koruyup kollayım derken anne ve babasına karşı umursamaz tavırlara ve hareketlere, şımarıklığa alıştırdıklarını söyledi. Şımaran çocuğun anne ve babasını dinlemediğini ifade eden Şenol, "Böyle çocuklar okulda hocasını dinlemiyor, ders çalışmıyor ve sonra tembelliğe alışıyor." dedi.

Ailede iletişim ve motivasyonu olumsuz etkileyen unsurların başında elektronik aletlerin geldiğini vurgulayan Uzman Psikolog Özkan Şenol, çocukların odasında bilgisayar olmasının ders çalışmaya engel olduğunu, devamlı televizyona bakıp çocukla ilgilenilmemesinin çocuğun ders çalışmasına engel olduğunu, cep telefonu olan bir çocuğun telefonla oynayarak ders çalışmasına engel bir unsur olduğunu söyledi. Şenol, liseye kadar bir öğrencinin bilgisayar ve cep telefonundan uzak tutulması gerektiğini, lise yıllarında da kontrollü şekilde verilmesi gerektiğini vurguladı. Şenol, aksi takdirde dikkat eksikliği ve devamında da başarısızlığın kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Her şeyin maddi imkanlarla çözülemeyeceğine değinen Şenol, çocuklarda ilgi alaka ve manevi eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirtti. Her türlü maddi imkanlara sahip olan ailelerde başarısız olan çocukların başarısız olmalarının sebebinin anne ve babanın çocuğa ilgi göstermemesi ve manevi eksiklik olduğunu ifade etti. Şenol, "Çocuğun gönlünü kazanamayan bir anne ve babanın çocuğun dolabını doldurmuş, masasını, çantasını doldurmuş olması hiçbir işe yaramaz. Önemli olan o çocuğun ilgi ve alaka ile gönlünün doldurulması." ifadesini kullandı.

Öte yandan programda, değerlendirme ve seviye tespit sınavlarında dereceye giren öğrenciler için dershane tarafından hazırlanmış olan hediyeler öğrencilere velileri tarafından verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar