28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3151
EURO35.1355
ALTIN2278.6

24 Üniversiteden 46 Tarihçi Bir Arada…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
24 Üniversiteden 46 Tarihçi Bir Arada…
Abone ol
İstanbul Rumeli Üniversitesi ev sahipliğinde  gerçekleştirilen “7. Tarih Yazımı Çalıştayı”nda 24 üniversiteden, 46 tarihçi bir araya geldi.

İstanbul Rumeli Üniversitesi ev sahipliğinde  gerçekleştirilen “7. Tarih Yazımı Çalıştayı”nda 24 üniversiteden, 46 tarihçi bir araya geldi.

5-6 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (RUPAM)'nin ev sahipliğinde düzenlenen çalıştaya 24 üniversiteden, aralarında Prof. Dr. İlhan TEKELİ ve Prof. Dr. Zafer TOPRAK’ın da yer aldığı 46 tarihçi akademisyen katıldı.

Tarih biliminin diğer bilimlerle olan ilişkisini masaya yatırıldığı 7. Tarih Yazımı Çalıştayında “Tarih yazımı ve diğer bilim dallarının tarih çalışmalarında yararlanabileceği yöntemler” gündeme getirildi.

Her yıl farklı kentlerde ve farklı üniversitelerin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Tarih Yazımı Çalıştayı bu sene “Tarihçilikte Disiplinlerarasılık: Fırsat mı, Sınırlılık mı?” konu başlığında gerçekleştirildi. İstanbul Rumeli Üniversitesinin yanı sıra Kocaeli Üniversitesi ve Tarih Yazımı Platformu paydaş olarak yer aldığı çalıştayda, tarih yazımı ve diğer bilim dallarının tarih çalışmalarında yararlanabileceği yöntemler gündeme getirildi.

Bilim dünyasının iki büyük çınarı Prof. Dr. İlhan TEKELİ ve Prof. Dr. Zafer TOPRAK  tarih biliminin uzun asırlara dayanan gelişiminin önemli yöntemler ortaya çıkardığını, tarihe ilgi duyanların ve diğer bilim dallarının bu yöntemlere ilgisiz kalmaması gerektiğini ve bütün sosyal bilimlerin tarihsel olduğunu vurguladılar. Katılımcılar ayrıca son yıllarda tarih biliminin sosyal ve beşeri bilimlerdeki öneminin göz ardı edilmesinin bu bilim dalları için büyük kayıp olduğunu dile getirdiler.  6 oturumda konuşan 46 akademisyen tarihçi, bu yöntemlere ilişkin sunumlar yapıp, önerilerde bulundular.

Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Kongre Salonunda gerçekleşen ve 300 izleyici tarafından takip edilen Çalıştaya Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın da teşriflerinin yanı sıra İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. H. Tamer DODURKA, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa KARA, Türkiye genelinden birçok akademisyen, öğrenci, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri ve Silivri sakinleri katıldı. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar