29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3602
EURO35.0199
ALTIN2325.6

Lösemi hastası Fatma Naz için Türk Kızılayı kampanya başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lösemi hastası Fatma Naz için Türk Kızılayı kampanya başlattı
Abone ol
Osmaniye'nin Düziçi İlçesinde ilik ve kök hücre nakli bekleyen Fatma Naz Demir'e (8) destek olmak amacıyla, Türk Kızılay'ı tarafından 'Donör ol,umut ol' adı altında, kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı.

Osmaniye'nin Düziçi İlçesinde ilik ve kök hücre nakli bekleyen Fatma Naz Demir'e (8) destek olmak amacıyla, Türk Kızılay'ı tarafından 'Donör ol,umut ol' adı altında, kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı.

Karacaoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen kampanya sayesinde 300'e yakın kök hücre, 150'ye yakın kan bağışı yapıldı.

Kampanyaya Düziçililer tarafından yoğun ilgi gördü. Kan ve kök hücre bağışında bulunarak kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlar, ilk önce kendilerine verilen formları doldurdu.

Ardından tek tek muayeneden geçirildikten sonra kan değerleri ölçüldü.

Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan ve bağış için bir engeli olmayan vatandaşlar kan ve kök hücre bağışçısı oldular. Düziçi Meslek Yüksekokulu Müdürü Alaadin Yörük ve 70'e yakın öğrenci, bağışta bulunarak Fatma Naz'a destek oldu.

Bağış programına katılan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Kavun, "Gerçekten başka bir ilçede başka bir mekanda yaşanan bir acıyı kalbinizde hissetmeniz takdire şayan bir davranış. ilçemizde minicik bir yavrumuz hayata tutunmaya çalışıyor ve sizler bu çabasında onlara destek oluyorsunuz.

Bundan dolayı şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu yapmış olduğunuz davranış diğer bölgelerde ki öğrencilerimize örnek olur ve bir meşale olur. Orda yaşanan toplumsal olaylara daha duyarlı yaklaşırlar. Buraya gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Biyolog Sara Doyuran ise ne kadar çok kişiye ulaşılırsa o kadar donör bulma oranının arttırıldığını belirterek, "Bağışlanan her kök hücreleri, kök hücre bekleyen hastalara umut olacak. Kişilerin sağlık değerlendirmelerinin ardından gerekli görüşmeler, kan sayımları yapıldıktan sonra kan ve kök hücre bağışında bulunabilecekler.

Her gün bölgemizde sadece rutin durumlar, yani düzenli hastalar için bir ünite kan ihtiyacı oluyor. Ama biliyorsunuz ki şuan da ülkemizin vermiş olduğu büyük bir sınav var. Bu sınav da daha da hazırlıklı olmak zorundayız.

Depolarımızı kanla doldurmak zorundayız. İlçemizde kök hücre bekleyen bir çocuğumuz var. Onun için de bugün buradayız. Babası da bizimle birlikte. O çocuğumuz için kan ve kök hücre bağışı alacağız." dedi.

Kampanyaya destek vermek için Düziçi Kaymakamı Mutlu Almalı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Serkan Esen, İlçe Emniyet Müdürü Komiser Mustafa Gök, kamu kurum ve kuruluşları, emniyet personelleri, jandarma personelleri, belediyesi zabıta ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar