18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.54
EURO34.8947
ALTIN2486.9

En Çok Kitabı Onlar Okudu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
En Çok Kitabı Onlar Okudu
Abone ol
Her yıl 01 - 06 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler haftasının bu yıl 50. yılı kutlandı.
Her yıl 01 - 06 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler haftasının bu yıl 50. yılı kutlandı.


2014 yılı kütüphaneler haftasının bu sene ki konusu “Hayat Boyu Kütüphaneler” olarak belirlendi. İlçemizde de Kütüphaneler haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler yapıldı.


Bu etkinlikler kapsamında, 01 Nisan Salı günü saat 11.00’da Tatbikat İlkokulu’ndan 40 öğrenciye Kütüphane gezdirildi. Öğrencilere, kütüphanelerin eğitim ve kültür hayatımıza katkısı konusunda bilgiler verildi. Aynı öğrencilerle okuma salonunda “sessiz kitap okuma etkinliği” düzenlendi ve okudukları kitaplar çocuklara hediye edildi.


Geçtiğimiz yıl kütüphaneler haftasından başlamak kaydıyla bu seneki kütüphaneler haftasına kadar bir yıl içerisinde en çok kitap okuyan ilk üç öğrenciye 1 Nisan 2014 Salı günü saat 11.30 ‘da Düziçi Karacaoğlan Kültür merkezinde bulunan Halk Kütüphanesinde düzenlenen bir program çerçevesinde hediyeler verildi.


En çok kitap okuyan öğrencilerden Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Gültekin Coşkun, İrfanlı Ortaokulu’ndan Hamdi Sansar ve Tatbikat İlkokulu’ndan Fatma Nisa Kıldacı’ya hediyelerini Kütüphane Müdürü Gıyasettin Yoca, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sarı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Battal Gazi Kargan tarafından verilerek öğrenciler tebrik edildi.


Hediyelerin öğrencilere takdim edilmesinin ardından sorularımızı yanıtlayan Düziçi Halk Eğitim Müdürü Ahmet Sarı “Çocuklara kitap okuma alışkanlığını biz büyükler kazandırmalıyız.


Geleceğimizi emin ellere bırakmak istiyorsak bu çocuklarımızın çok iyi yetişmeleri lazım. Bunun içinde çocukların kitaplardan uzak olmaması, tabiri caizse kitaplarla haşir – neşir olması gerekiyor.


Okumayan insanın bu ülkeye vereceği bir şey yoktur.


Dolayısıyla da kütüphanelerin kendi reklamını iyi yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.


Düziçi / Zeki Kurultak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar