23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5619
EURO34.8949
ALTIN2433.4

Düldül Dağı'nda sertifikalı dağcılık ve kış eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düldül Dağı'nda sertifikalı dağcılık ve kış eğitimi
Abone ol
Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) tarafından, Düldül Dağı'nda zirve tırmanışı yapan gruba, sertifikalı dağcılık ve kış eğitimi verildi.

Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) tarafından, Düldül Dağı'nda zirve tırmanışı yapan gruba, sertifikalı dağcılık ve kış eğitimi verildi.

Gün boyu süren eğitimlerde katılımcılara, kış şartlarında yaşam, karda yürüyüş, meteoroloji, kazma vurma, krampon kullanımı, beslenme, antrenman ve ışık kullanımı gibi bilgiler verildi.

ODAK Yöneticisi Yücel Erdoğan, dernek binasında teorik ve pratik eğitimler alan ekibin, zorlu kış şartlarında deneyim kazanmak üzere Düziçi İlçesinde 2 bin 200 rakımlı Düldül Dağı'na zirve tırmanışı yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, katılımcıların, Başkonuş Yaylasında Türkiye Dağcılık Federasyonu Sertifikalı Dağcılık ve Kış Eğitimlerinin ikinci etabını başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade etti.

Dağcıların zorlu kış şartlarında eğitim almasının önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Eğitimlerimizde, kış şartlarında yaşam, karda yürüyüş, meteoroloji, kazma, krampon kullanımı, beslenme, antrenman ve ışık kullanımı gibi bilgiler anlatılmaktadır. Eğitimin ardından 40 arkadaşımız, federasyon tarafından açılacak sınav sonucunda başarılı oldukları takdirde dağcılık sertifikası almaya hak kazanacaklar" dedi.

Yücel Erdoğan, sertifikalı dağcılık eğitimlerinin devam edeceğini ifade eden Erdoğan, Elazığ depreminin arama kurtarmanın öneminin bir kez daha görüldüğünü belirtti.

ODAK olarak dağcılık eğitimleri yanında, doğada arama kurtarma konularında da eğitimler verdiklerini ifade eden Erdoğan, "Gönüllülerimiz bu eğitimleri tüm masrafları kendileri karşılayarak alıyor. Hem kişisel deneyim elde ediyor hem de olmasını istemediğimiz kazalarda, afetlerde gönüllü olarak görev alıyorlar." şeklinde konuştu.

Kızılay Personeli Sadice Uras konuşmasında, "Türkiye Dağcılık Federasyonu onaylı, Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen kış temel eğitimlerine katıldık. Bugün Düldül Dağında ikinci eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kazmayla durma tekniklerini gördük ve eğitimlerimiz sürüyor." dedi.

Eğitimlere katılan öğretmen İlyas Akbaş ise Düldül dağı tırmanış etkiciliğini 40 kişilik bir ekiple gerçekleştirdiklerini belirterek, "Burada çığ testi yaptık burada. Özellikle karda arama kurtarma faaliyetleri nasıl yapılır bunların uygulama eğitimlerini aldık.

Arkadaşlarımıza güvenli istasyonlar oluşturarak güvenli bir şekilde iniş yaptırıyoruz. Düldül dağında yoğun bir kar örtüsü bulunmakta.

Katılımcı arkadaşlarımıza, Yücel Erdoğan hocamız, dağ, çığ ve arama kurtarma konusunda bizleri bilgilendirdiler." diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar