19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8416
EURO35.0759
ALTIN2513.4

Rusya 2018 Dünya Kupası için 18 milyar dolar harcayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya 2018 Dünya Kupası için 18 milyar dolar harcayacak
Abone ol
2014 Soçi Kış Olimpiyatları için 1,5 trilyon ruble (50 milyar dolar) harcama planlayan Rusya, 2018 Dünya Kupası hazırlıklarına da başladı. Olimpiyat hazırlıklarında planlanan rakamların çok üzerine çıkan Rusya, Dünya Kupası için hesapları...

2014 Soçi Kış Olimpiyatları için 1,5 trilyon ruble (50 milyar dolar) harcama planlayan Rusya, 2018 Dünya Kupası hazırlıklarına da başladı. Olimpiyat hazırlıklarında planlanan rakamların çok üzerine çıkan Rusya, Dünya Kupası için hesapları sıkı tutacak. 11 ayrı kentte oynanacak karşılaşmalar için modernize edilecek ve yeniden yapılacak stadyum ve alt yapı inşaatlarına yerel yönetimlerin katkıları bekleniyor.

Rusya hükümetinin, FIFA ile anlaşma sağladığı 18 milyar dolarlık bütçenin dışında ek harcama yapması öngörülmüyor. Başbakan Birinci Yardımcısı İgor Şuvalov’a göre ise bu rakamların aşılma ihtimali yüksek.

Hükümetin ele aldığı taslak çalışmaya göre yeni inşa edilecek stadyumlar, eğitim alanları, havalimanı inşaatları ve yollar federal bütçeden karşılanacak. FIFA ile 2010’da anlaşma sağlanan projelerin dışında kalan, yerel alt yapılar, trafik sistemleri ve diğer harcamalar yerel yönetimler tarafından finanse edilecek.

Vedomosti’ye açıklamada bulunan hükümet kaynağına göre harcamalarla ilgili şimdiden net bir rakam söylemek mümkün değil. İnovasyon ve Yatırım Enstitüsü Direktörü Marina Udaçina’ya göre, kentler federal bütçeden daha fazla pay alabilmek için karşılaşmaların kendi bölgelerinde yapılabilmesi için sıkı bir mücadele verdi. Soçi Olimpiyatları’nda yapılan yatırım ve harcamalar bu konuda bölgelerin iştahını kabartıyor.

Bütçe konusunda sıkı tedbirler almaya çalışan Rusya hükümeti karşılaşmaların ülke ekonomisine pozitif bir katkı sağlamasını bekliyor. Uluslar arası Danışmanlık Şirketi Ernst & Young Rusya bürosu, 2018 Dünya Kupası’nın Rusya’ya yaklaşık 1 milyon istihdam ve 527 milyar ruble (18 milyar dolar) artı gelir sağlayacak.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde 13 kentin hızlı trenle birbirine bağlanacağını taahhüt etmişti. Moskova Dünya Kupası için gelecek turistler için vize uygulamasını da kaldırmaya hazırlanıyor.

Karşılaşmalar için 1070 civarında proje tamamlanacak. Yollar, oteller, havalimanları, hastaneler ve diğer güvenlik binaları bu projeler arasında. 2018 Dünya Kupası için Rusya’ya 1,5 milyon futbolseverin gelmesi bekleniyor. Tarihinde ilk kez Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Rusya’da 64 maç 11 ayrı kentte oynanacak.

Rusya 2018 Dünya Kupası’nın oynanacağı 11 kenti açıklandı. Başkent Moskova’nın dışında St. Petersburg, Olimpik kent Soçi ve eskiden Stalingrad olarak bilinen Volgograd ilk dört kent. Polonya’ya komşu Rusya’nın Avrupa’nın ortasındaki kenti Kaliningrad’la karşılaşmaların yapılacağı bir diğer kent Yekaterinburg arasındaki mesafe 3 bin kilometreyi buluyor. 11’de yer alan diğer kentler ise Kazan, Nijni Novgorod, Samara, Saransk ve Rostov-on-Don.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar