20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Doç. Dr. Ruhi Ersoy

Doç. Dr. Ruhi Ersoy

Ruhi Ersoy, 2 Aralık 1972'de Osmaniye doğdu.

Karaçay İlkokulu ve  Derviş Paşa  Lisesini doğum yeri ve memleketi olan Osmaniye’de tamamladı. Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden  1995 yılında mezun oldu.

1995 yılında Kayseri Behice Yazgan Kız Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine başladı. 

2001 yılında Gaziantep Üniversitesi Fen- Edeb. Fak. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Öğr.Gör. olarak atandı, 2003 yılında Hacettepe Üniv. Sosyal Bilimler  Enstitüsünde  Doktora  çalışmasını tamamladı.

2005 yılında İngiltere’de University of London  School of Oriental and African Studies’te (SOAS) misafir araştırmacı olarak bulundu. London School of Economy’de “Avrupa Kapısında Türk Kültürünü Doğru Anlamak” konulu  bir konferans verdi.

2008 Güz döneminde ABD’de The University of Rhode Island Sosyal Antropoloji bölümünde “Türk Kültüründe Kadın ve Türklerin Milliyetçilik Anlayışındaki İnsani Boyutlar” konularında seminerler verdi.

Almanya, Hollanda  başta olmak üzere Avrupa’da Türk Federasyonlarında Konferanslar,  Kazakistan, Kırgızsistan, Azerbaycan, Kırım, KKTC, gibi Türk  yurtlarında da akademik bildiriler sundu.

Kuruluşunda yer aldığı  Gaziantep Üniversitesi Fen- Ed. Fak. Türk Dili ve Edb. Bölümü Türk Halk Bilimi Ana Bilim Dalı başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı müdürü, BESYO, GÜSEM ve Oğuzeli Yüksek Okulları Yönetim Kurulu üyelikleri görevini sürdürdü, 21 Ocak  2011 Tarihinde “Sözlü Kültür Folklor İlişkisi: Baraklar” başlıklı takdim tezi ile Doçentlik sınavını kazanıp  ve Doçentlik ünvanına hak kazandı.

Türk Halk Bilimi malzemelerine çağdaş yöntem ve kuramlarla yaklaşmaya  çalıştığı ulusal ve uluslar arası dergilerde makale ve yine ulusal ve uluslar arası sempozyumlarda bildiri şeklinde sunduğu akademik çalışmalara sahip olup üniversite öğrenciliği yıllarından itibaren Ülkü Ocaklarında muhtelif görevler üstlendi.

Akademik hayatının yanı sıra fikri hayatının  sorumluluğu gereği Ülkü Ocakları dergisi, Kutlu Sesleniş dergisi ve Ortadoğu gazetesinde ülkücü siyasi yazılar kaleme almaktadır.

Ersoy, iyi derecede İngilizce bilmekte olup  Kutalmış ve Nazlıhilal adlı iki çocuk babasıdır.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar