17 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5285
EURO34.6276
ALTIN2490.9

Bahçeli çiftçilere fidan dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçeli çiftçilere fidan dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde, Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği; Bahçe İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile İlçe çiftçilerine Kiraz, Japon Eriği ve Alıç fidanı dağıtımı yaptı.
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde, Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği; Bahçe İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile İlçe çiftçilerine Kiraz, Japon Eriği ve Alıç fidanı dağıtımı yaptı.

Japon Eriği, Kiraz ve Alıç Üretimini Geliştirme Proje uygulaması çerçevesinde İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen fidan dağıtım törenine; Bahçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve İlçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Osmaniye İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, Bahçe İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Üzeyir Aksoy, İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri ile çiftçiler katıldı.

Fidan dağıtımı öncesinde konuşan Bahçe İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu; “Bugün, Meyve Üretimini Geliştirme Projelerimiz kapsamında 6.000 TL. kaynak ile 22 çiftçimize 1200 Adet kiraz fidanı dağıtarak 42 dekar kiraz bahçe tesisi, 7.000 TL. kaynak ile 21 çiftçimize 1400 Adet Japon Eriği fidanı dağıtarak 35 dekar Japon eriği bahçe tesisi yine 13.200 TL. kaynak ile 13 çiftçimize 600 Adet Alıç fidanı dağıtarak 15 dekar alıç bahçe tesisi olmak üzere toplam 26.200 TL kaynak ile 56 çiftçimize, 92 dekar meyve bahçesi tesisi kurduruyoruz. Çiftçilerimize verdiğimiz kiraz ve Japon eriği fidanlarını, % 50 Osmaniye Valiliği İl Özel İdaresi kaynağı ve % 50 çiftçi katkılı olarak dağıtıyoruz. Alıç fidanlarını ise, % 100 İl Özel İdaresi katkılı olarak veriyoruz. 

2015 yılı içerisinde uyguladığımız ceviz,  çilek, kiraz, Japon Eriği ve Alıç Üretimini Geliştirme Projelerinin toplam uygulama maaliyetinin 130.000 TL'ye ulaşmasını hedefliyoruz. Bu projelerin gerçekleştirilmesinde katkısı olan başta Valimiz Sayın Kerem Al olmak üzere, İlçe Kaymakamımız Mehmet Alper Çığ'a, Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz İbrahim Sağlam'a, İl genel Meclis Başkanı Nuh Kara'ya, İl Özel İdaresi'ne, Bahçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne, Bahçe İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerine ve çiftçilere teşekkür ederim” dedi. Müftüoğlu, ayrıca meyve bahçe tesisi kurulumu, kiraz, japon eriği ve alıç fidanlarının dikimi, bakımı konularında da üreticilere teknik bilgiler verdi.

Devamında söz alan Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam burada yaptığı konuşmada;İlçelerden gelen tüm tarımsal projeleri her zaman desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini, çiftçilerin daima yanında olduklarını ve her zaman yanında olacaklarını, bu projelerin hayata geçmesini sağlayan başta Osmaniye Valisi Kerem Al olmak üzere, İlçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ'a, İl Genel Meclis üyesi Nuh Kara' ya,  İlçe Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu ile beraber tüm emeği geçen İlçe Gıda,Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerine ve projede yer alan çiftçilere teşekkür etti.

Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ise yaptığı konuşmada; “Her zaman Bahçe İlçesi halkının ve çiftçilerinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla beraber omuz omuza vererek Bahçe İlçesini her konuda toptan kalkındırmak için gece gündüz çalışarak İlçemizi daha iyi bir seviyeye ulaştıracağız” diyerek İlçede uygulanan tarımsal projelerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Devamında Bahçe İlçe Kaymakamı  Mehmet Alper Çığ söz alarak şöyle dedi; “İlçemiz köylerinde bu yıl içerisinde çeşitli tarımsal projeler uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. İlkbahar döneminde gerçekleştirdiğimiz cevizcilik projesi ve yaz döneminde gerçekleştirdiğimiz Çilek Üretimini Geliştirme Projesine ilaveten bu gün ise çiftçilerimize Kiraz, Japon Eriği ve Alıç fidanı dağıtıyoruz. Yine bu Aralık ayı içerisinde Cevizcilik projesini de uygulayarak 2015 yılında planladığımız meyvecilik projelerini tamamlamış olacağız. Bu projelerin uygun görülerek hayata geçirilmesinde kaynak aktarımı başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen Osmaniye İl Valimiz Sayın Kerem Al'a, Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam'a, İl genel Meclis Başkanı Nuh Kara'ya, İl Özel İdaresi'ne, Bahçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne,  Bahçe İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına ve projelerde yer alan çiftçilere teşekkür ederiz.”

Program Meyve fidanlarının çiftçilere dağıtılması töreni ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar