20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

"Türkiye ekonomisi referandumdan sonra daha iyi olacak"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Türkiye ekonomisi referandumdan sonra daha iyi olacak"
Abone ol
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, finans çevrelerinin Türkiye ekonomisinin referandumdan sonra daha iyi olacağını düşündüklerini söyledi.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'na konuk oldu ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de içeren anayasa değişikliği referandumuna ilişkin bir soru üzerine Akın, referandum sonrasında ekonomiye odaklanmış bir ortam oluşmasını beklediklerini söyledi. Bu anlamda referandumun sonuçlanmasının çok önemli olduğunu dile getiren Akın, "Sonuç ne çıkarsa çıksın. Ben gayet iyi biliyorum ki hükümetimiz 2019 yılı seçim zamanına kadar tamamen ekonomiye odaklanacak ve ekonomik yönden Türkiye'yi yeniden layık olduğu yerlere getirecektir." diye konuştu.

Referandumun sonucundan ziyade sürecin bir an önce bitmesini beklediklerini kaydeden Akın, şirket olarak bu yıl oldukça ciddi yatırımlar yapacaklarını, "durmak yok, yola devam" prensibiyle yatırımları sürdürdüklerini ifade etti.

"Referandum sonrası Türkiye'nin ciddi bir çıkışı olacak"

Siyasilerle, yurt dışındaki finans çevrelerinin aynı şeyleri düşünmediğini gözlemlediklerini dile getiren Akın, şöyle devam etti:

"Yurt dışında siyasiler, Türkiye'nin aleyhinde birtakım davranış biçimlerinde bulunuyorlar. Ama finans çevreleri ya da orada yaşayanlar, Türkiye ekonomisinin referandumdan sonra daha iyi olacağına kanaat getirmiş vaziyetteler ve toparlanma olacağını düşünüyorlar. Bu şekilde düşündüklerini biliyorum ve yatırımlarını yapacaklarını düşünüyorum. Referandum sonrası Türkiye'nin ciddi bir çıkışının olacağını hepsi söylüyorlar."

Cazibe Merkezleri Programı

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Doğu ve Güneydoğu'da yatırım yapıp yapmayacaklarına ilişkin bir soru üzerine Akın, "İyi bir Avrupa firmasıyla yatırım fırsatı bulabilirsem kalorifer kazanı fabrikası kurmayı istiyorum. Avrupalıları Güneydoğu'ya getirmek istiyorum." dedi.

"Şimdi konut alan kazanır"

Konut piyasasında talep ertelenmesi ve birikim olduğunu dile getiren Akın, doların hareketliliğinden dolayı konut alımlarının azaldığını aktardı. Akın, şunları kaydetti:

"Konut satışları arttığında fiyatlar birden yukarı doğru çıkar, kimse de bunun önüne geçemez. Şimdi alanlar kazanır. Konuta yatırım yapacak olan kişilerin artık konut piyasasına girmesi lazım çünkü fiyatlar bundan daha aşağıya gelmez." 

Suudi Arabistan'ın şehir hastanelerine ilgisi

Şehir hastaneleri çalışmalarının ne aşamada olduğuna ilişkin de Akın, bu konuda hükümeti kutladığını, burada ciddi bir emek ve altyapı olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan'ın şehir hastaneleri konusunda Türkiye'de ciddi temasları olduğunu kaydeden Akın, "Suudiler ülkemizi ziyaret ediyorlar ve bu hastanelerden nasıl kendi ülkelerinde yapabileceği konusunda araştırmaları var. Muhtemelen bizler ya da başka yatırımcıların Suudi Arabistan'a gidip, bu projeleri orada da devam ettireceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar