© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Yeniceköy şifa hamamı havuzuna doğal güzellik katan devasa kaya

Yeniceköy şifa Hamamı Havuzuna Doğal Güzellik Katan Devasa Kaya

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Yeniceköy’de şifa hamamının yüzme havuzunda bulunan devasa kaya havuza ayrı doğal güzellik katıyor.

2017 yılından beri Yeniceköy Muhtarlığınca işletilen modern hamamın 25 metrekarelik yüzme havuzunun içine taşan devasa büyüklükteki doğal kaya büyük ilgi görüyor.

Havuz kenarında bulunan kayanın havuza doğal bir güzellik kattığını söyleyen Köy Muhtarı Akın Gürkan,” 310 metrekarelik alana inşa edilen modern şifa hamamının yüzme havuzunun yapımı esnasında havuzu geniş tutmak için kayayı yerinden çıkarmak istedik. Ancak o zamanki Emet Kaymakamımız Mahmuthan Arslan, kayanın yerinde kalması durumunda havuzun daha otantik görüneceğini söyleyince kayayı yerinden çıkarmaktan vazgeçtik. Hamama şifa amacıyla gelen vatandaşlar havuzun kenarında devasa kayayı görünce çok şaşırıyorlar. Dış duvarları taşla örülü hamamın iç tasarımı da gayet sade dizayn edildi. Romatizmal hastalıklar, cilt hastalıkları, sedef ve açık yaralara iyi geldiği bilinen 48 derece sıcaklıkta şifalı suyun bulunduğu şifa hamamımız Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cumartesi günü bayanlara, diğer günler erkeklere hizmet vermektedir” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER