© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Yeni İtfaiyeciler Törenle Göreve Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne Ocak ayında yapılan sınavlar sonucunda 50 yeni itfaiye eri göreve başladı. 4 aylık eğitim sürecini başarıyla tamamlayan itfaiye erleri, törenle uğurlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne Ocak ayında yapılan sınavlar sonucunda 50 yeni itfaiye eri göreve başladı. 4 aylık eğitim sürecini başarıyla tamamlayan itfaiye erleri, törenle uğurlandı.

Törene Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, İtfaiye Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu, şube müdürleri, aileler ve yeni itfaiye erleri katıldı.

Konuşmaların ardından itfaiye erlerinin 4 aylık eğitimlerinden kesitler izlendi.

Daha sonra itfaiye erleri, alanda kurulan parkurlarda çeşitli kaza senaryolarında kurtarma tatbikatları yaptı.

Grup amirliklerindeki ihtiyaçlar doğrultusunda ve alınan puanlara göre yapılan yerleştirmeye göre Merkez'de 32, Tarsus'ta 8, Anamur'da 6 ve Mut'ta 4 kişi görevlendirildi.

Genel Sekreter Tok: "Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daha da Güçlendi"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, yaptığı konuşmada, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde Ata Eğitim Merkezi'ni kurduktan sonra, uygulamalı eğitimler tüm personelimize verilmeye başlandı.

Personelimiz ilk yardım, kuleden indirme, yaralı kişiyi yüksek yerden indirme, yüksek yere çıkma ve yangına müdahale yaptılar. Geçen sene de 100 memur almıştık.

Toplam 150 personelin 106'sı, burada gördüğünüz tüm eğitimin hepsini yapabilecek düzeyde. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ni daha da kuvvetlendirdik.

Olaylara çok seri ve uygun bir şekilde müdahale edecek düzeye geldiler. Bu eğitimler düzenli olarak devam edecek" dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Tuğluoğlu ise konuşmasında, "Bileğinizin hakkıyla, Türkiye'nin en liyakatli sınavını geçerek geldiniz ve 4 ay eğitim aldıktan sonra kadroya katılacaksınız.

Biz sizi Mersin'in 30-35 yılına hizmet edecek personel olarak görüyoruz. Zaten iyi olduğunuz için buradasınız. Mersin'e en iyi hizmet personeli kazandırdığımıza inanıyoruz.

Bizim inanmamızdan öte, sizin bunu hareketlerinizde, faaliyetlerinizde veya girdiğiniz olaylarda göstermeniz gerekecek. O yüzden size güvenimiz ve inancımız tam.

Her zaman halkımızın malını, canını kurtaran teşkilat olarak görevimize devam edeceğiz. Biz her zaman Mersin halkının yanında olacağız" diye konuştu.

Yeni İtfaiye Erleri Heyecanlı

Son alımda kazanan tek kadın itfaiye eri Eda Avşar, "6 yıldan beri mülakatla uğraştım ve mülakatlarda hep elendim.

Bu alımın şeffaflığından dolayı Başkanımız Vahap Seçer'e çok teşekkür ederim.

Her şey göz önündeydi. Burada çalışma arkadaşlarımız, ekip amirlerimiz çok iyiydi, çok şeffaf davrandılar. Herkes eşit bir şekilde parkur denedi.

15 Ocak'ta sınavı kazandık ve 4 aylık bir eğitim sürecimiz oldu. Çok güzel bir eğitimdi" dedi.

Merkez'de görev yapacak olan itfaiye eri Veysel Çelik ise "İtfaiye olarak her türlü senaryoyu burada zaten gördük. Arama kurtarma, yangın, deprem, doğal afetlerde görev yapıyoruz.

Bana göre Türkiye'nin en liyakatlı alımı yapıldı. Çünkü yazılı sınav ve uygulamalı sınav var.

Mersin'i seviyoruz ve burada görev yapmaya hazırız. Belki 30-40 sene burada gururla görev yapacağız" ifadelerine yer verdi.

Aileler de çocuklarının bu önemli günde yanında olarak duygularını dile getirdiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER