© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Yaz aylarına selülit savaşında bir adım önde girin!

Kadınların korkulu rüyası selülit, yaz ayları yaklaştıkça daha da can sıkıcı hale gelebiliyor. Selülitle savaşta öne geçmek isteyenlerin önce sağlıklı yaşam tarzını benimsemesi gerektiğine dikkat çeken Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, “Destekleyici medikal estetik uygulamalarıyla da selülitsiz , sıkı ve daha pürüzsüz bir görünüm elde edilebilir.” dedi.

Yaz kapıda! Güneşin sıcaklığı artarken, plaj günleri ve yazlık elbiselerle geçireceğimiz günler için hazırlıklar başladı bile.

Ancak, selülit gibi bir sorunla karşı karşıyaysanız, endişelenmeyin! Dr. Yasemin Savaş Kliniği Koordinatörü ve Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, selülitle mücadelede bireysel olarak alabileceğiniz önlemlerle birlikte medikal estetik dünyasının, size yardımcı olacak bir dizi yenilikçi tedavi sunduğunu söylüyor.

Selülit: Görünmeyen düşmanın izleri…

Hemen hemen her kadının şikayetçi olduğu selülit sorunu bir sır değil. Ancak özellikle yaz ayları yaklaşırken pek çok kadının oluşum nedenini merak ettiği ve çözmek istediği bir sorun.

Bu gizemli düşmanın cildin altındaki yağ hücrelerinin deri altındaki bağ dokusunu sıkıştırması sonucu oluştuğunu söyleyen Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, genellikle kalça, bacaklar, karın ve kollar gibi bölgelerde görüldüğünü ve portakal kabuğu veya hamur gibi dalgalı bir görünüme sahip olduğunu ifade ediyor.

Selülitin oluşumunda etkili olan birkaç faktör bulunduğunu söyleyen Dr. Yasemin Savaş, “Vücuttaki yağ depolarının artması, selülit oluşumunu tetikleyebilen en önemli faktör.

Kan dolaşımının yetersiz olması da selülit oluşumunu destekleyebilir. Bununla birlikte hormonal değişiklikler ve genetik yatkınlık da selülit sorununu pekiştirebilir.” şeklinde konuştu.

Selülitten kurtulmak için bu alışkanlıklara son verin

Selülit oluşumunu etkileyen bazı durumlar kişinin kontrolünde olmasa da, bu hoş olmayan görünüme neden olabilecek yaşam tarzı alışkanlıkları da var.

Dr. Yasemin Savaş vücudunuzu yaza hazırlarken alabileceğiniz önlemleri şöyle sıralıyor:

“Selülit ile savaşmak  kolay değil, ama imkansız da değil! Ameliyatsız medikal estetik uygulamalardan destek alırken aynı zamanda yaşam tarzınızda düzenlemeler yapmanız gerekir. 

Selülitlerin yediklerinizle  sıkı bir ilişkisi var. Fast food ve işlenmiş gıdaların aşırı tüketimi, selüliti besler. Sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıkları edinmelisiniz.

Bununla beraber sigara ve alkolden uzak durmak da selülitsiz bir hayat için şart.

Yeterli miktarda su içmiyorsanız, vücutta toksinler birikebilir ve dolaşım bozulabilir.

Günde en az 8 bardak su içmeyi unutmayın! Ve elbette egzersizi hayatınızın vazgeçilmez bir rutini haline getirmelisiniz.

Tüm bunlar hem genel sağlığınız açısından hem de selülit oluşumunu engellemek ve var olan selülit problemini azaltmak için gereki olan adımlar.”

Uzun süren selülitsiz bir görünüm!

Dr. Yasemin Savaş, sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını hayatınıza dahil ettikten sonra selülit probleminin birden bire yok olmayacağını söylüyor ve “Moral bozmak yok.” diyor:

“Yaz öncesi sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve düzenli egzersizin yanında destekleyici medikal estetik tedavileriyle daha kısa sürede selülit görünümünü azaltabilir ve pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz. Böylece hep hayal ettiğiniz görünümü koruyabilirsiniz.”

Yaz ayları başlamadan önce  selülit tedavisi için en doğru zamanlar olduğunu ifade eden Dr. Yasemin Savaş, selülit tedavisi için kullanılabilecek yöntemleri de şöyle açıklıyor:

“Kavitasyon Ultrason Tedavisi, Akustik Dalga Tedavisi, Radyofrekans Tedavisi, Mezoterapi ile Lipoliz Tedavisi, Sıcak Lipoliz Tedavisi, Ozon Tedavisi ve In Shape Kas Atımı Tedavisi gibi uygulamaları ‘selülitin korkulu rüyası’ olarak tanımlayabiliriz.

Ultrasonik ses dalgalarından enjeksiyon uygulamalarına kadar farklı özellikliklerdeki bu tedaviler ihtiyaç duyulan bölgelerde yağların yakılmasına ve aynı zamanda bölgesel incelmeye yardımcı oluyor.

Hangi tedavinin tercih edileceğine, kişinin yaşına, cilt tipine, ihtiyacına  ve uygulama yapılacak bölgeye göre karar veriyoruz.

Unutmayın, güzellik içten gelir ve sağlıklı bir yaşam tarzıyla başlar!”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER