© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Umutlar okul serasında yeşerecek

Akdeniz üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla Ilişkiler Ve Tanıtım Programı öğrencileri çocuklarda Doğa Sevgisi Ve çevre Duyarlılığı Oluşturmak, Aynı Zamanda Sürdürülebilirlik Konusunda Farkındalık Yaratmak Amacıyla Anlamlı Bir Projeye Imza Attı.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri çocuklarda doğa sevgisi ve çevre duyarlılığı oluşturmak, aynı zamanda sürdürülebilirlik konusunda farkındalık amacıyla anlamlı bir projeye imza attı.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri ‘Yeşeren Umutlar’ adı verilen proje kapsamında Antalya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileriyle bir araya geldi. Üniversiteliler, BİLSEM yerleşkesinde bulunan seralarda sebze ekimi ve bahçede keçiboynuzu dikimi gerçekleştirdi. Proje koordinatörlüğünü Öğretim Görevlisi Özlem Mansuroğlu Reyhan’ın üstlendiği ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin de katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrencilere ekimi yapılan ürünlerin özellikleri ve yetiştirilirken nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı.

Üretim üzerinden farkındalık

Özellikle Keçiboynuzunun yapısı ve ihtiyaç duyduğu iklim itibarıyla Antalya için önemli olduğu vurgulandı. Bilgilendirmenin ardından yerleşkede ekim yapan çocuklar fidanlara isim verdiler. Hem eğlendiler hem bilgilendiler. Günümüzde tüketimin neredeyse sürekli teşvik edildiği bir ortamda olduğumuzu bunun da hem insanlar hem dünya için ciddi zararlar taşıdığını belirten Öğretim Görevlisi Özlem Mansuroğlu Reyhan bu projeyle doğa sevgisi ve çevre duyarlılığı konusunda farkındalığı ‘üretim’ üzerinden oluşturmak istediklerini ifade etti.

Doğa sevgisini aşılamak istediler

Doğayı korumanın yollarından birinin tarım üretiminin doğru biçimde yapılması olduğunu vurgulayan Reyhan, “Bu konuda geleceğimiz olan çocuklara küçük bir dokunuşla dahi olsa fark katabilmek bizim için mutluluk verici olur” dedi. Projeyi gerçekleştiren ekip adına konuşan Teslime Vural ise, amaçlarının çocuklarda doğa sevgisi konusunda farkındalık oluşturmak bunu da farklı bir biçimde gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Arkadaşlarıyla beraber bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Vural, etkinlik esnasında çocukların merak ve heyecanının onları da heyecanlandırdığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER