© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Türkiye Yüzyılı maarif modeli Muğlada tanıtıldı

Millli Eğitim Bakanlığı Tarafından Hazırlanan Ve Türk Eğitim Sisteminde Köklü Değişiklikler öngören "türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Muğla'daki Eğitim Yöneticilerine Tanıtıldı.

Millli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türk eğitim sisteminde köklü değişiklikler öngören "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Muğla’daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı.

Toplantının ilk yarısında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin farklı başlıklar altında masaya yatırılarak eğitim yöneticilerine tanıtıldığı belirtildi. Yapılan sunumda, modelin beceri odaklı, sadeleştirilmiş içeriğe sahip olduğu ve öğrenciyi zihinsel, sosyal, duygusal, hissi, fiziksel ve ahlaki açıdan bir bütün olarak gören bütüncül eğitim yaklaşımını benimsediği vurgulandı.

Maarif Modeli’nin uygulanmasıyla birlikte, temel eğitim süresinin 12 yıla çıkarılması, anaokulu eğitiminin zorunlu hale getirilmesi, mesleki eğitime daha fazla önem verilmesi, yabancı dil eğitiminin geliştirilmesi, öğretmenlik mesleğinin statüsünün yükseltilmesi gibi gelişmelerin kaydedileceği ifade edildi.

Toplantının ikinci yarısında ise Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başkanlığında, Ankara’da düzenlenen toplantının gündem maddelerinin görüşüldüğü belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olduğunu ve Türkiye’nin vizyonuna uygun bireyler yetiştirmeyi amaçladığını belirterek, modelin bireysel farklılıklara ve yetkinliklere dayalı eğitim sistemine geçişi sağlayacağına vurgu yaptı.

Yeni müfredatın, 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanacağı belirtildi.

Tanıtım toplantısı, İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay başkanlığında, il müdür yardımcıları ve ilçe millî eğitim müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER