© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Türkiye ve Kuveyt Arasında 6 Anlaşma İmzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Mişal el Ahmed el Cabir el Sabah'ı Türkiye'deki resmi ziyareti kapsamında ağırladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Mişal el Ahmed el Cabir el Sabah'ı Türkiye'deki resmi ziyareti kapsamında ağırladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen törende, her iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından Erdoğan, el Sabah'a Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı takdim etti.

Görüşmelerin ardından iki liderin huzurunda, Türkiye ve Kuveyt arasında altı anlaşma imzalandı:

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Kuveyt Yatırım Kurumu arasında Yatırım Tanıtım Faaliyetlerinde İşbirliği Konusunda Mutabakat Zaptı.

Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü ile Kuveyt Doğrudan Yatırım Teşvik Otoritesi arasında Serbest Bölgeler Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kuveyt Devleti Konut İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı arasında Konut Refahı ve Altyapısı Alanında Mutabakat Zaptı.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Kuveyt Devleti İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında Mutabakat Zaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Kuveyt Devleti Savunma Bakanlığı arasında Devletten Devlete Savunma Sanayii Tedarik Sözleşmelerine İlişkin Uygulama Protokolü.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Kuveyt Devleti Dışişleri Bakanlığı arasında Ortak Stratejik Diyalog Kurulmasına Dair Mutabakat Zaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER