© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Tekin, “Madde Bağımlılıkları da Afet Olarak Tanımlanmalı”

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mogan MTAL Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen Din Öğretiminde Dayanıklı Sınıflar Hareketi Kursu'nun açılışında konuştu.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mogan MTAL Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen Din Öğretiminde Dayanıklı Sınıflar Hareketi Kursu'nun açılışında konuştu.

Bakan Tekin, "Madde bağımlılığı ve dijital bağımlılıklar dahil olmak üzere hepsinin normal koşullarda bir afet olarak tanımlanması gerektiğini" belirtti.

Öğretmenlerin bu konularda nasıl davranacaklarını ve tepki vereceklerini istişare etmeleri gerektiğini vurguladı.

Bakan Tekin, Bakanlık çalışmalarına katkı vermek isteyen herkesi birlikte hareket etmeye davet etti.

Mualla Selçuk'un paylaştığı Din Öğretiminde Dayanıklı Sınıflar Hareketi Projesi'ni akademisyen olarak memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

İçinde bulunduğumuz çağın birçok öngörülemeyen sorunla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, afet kavramının da zamanla değiştiğini ve çeşitlendiğini ifade etti.

Bilgisizce fikir sahibi olmanın ve emekleri boşa çıkartmanın da bir afet türü olduğunu belirtti.

Dayanıklı Sınıflar Hareketi Projesi'ni değerlendiren Tekin, toplumsal sorunların arttığını ve bu sorunların projede ele alınması gerektiğini ifade etti.

Gazze'deki olayların da bu sorunlar arasında olduğunu dile getirdi.

Öğretmenlerin, bu konuda mütevazı da olsa bir iyilik hareketi başlatmalarını ve yaygınlaştırmalarını isteyen Bakan Tekin, bu hareketin devamının gelmesini umduğunu belirtti.

Programın ardından doğum günü olan 3 öğretmene pasta ve hediyeler verildi. Eski Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. Mualla Selçuk ise kursa katılanların sayısını ve projenin amacını açıkladı.

"Dayanıklı Sınıflar Hareketi", inanç, hayat ve ben arasındaki ilişkiyi inceleyerek öğretmenlerin ve öğrencilerin iyi oluş durumlarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Bakan Tekin, programı organize eden Din Öğretimi ile Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlükleri ile programa katılanlara teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER