© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Tarım ve Orman İl Müdürü Kökçüoğlu: Su ürünleri üretimi ve ticaretinde Adana, Türkiyede önde gelen illerden

Adana'da Su ürünleri Mühendislerine Yönelik Sucul Istilacı Türler Ve Hayalet Av Araçları Hakkında Farkındalık Ve Bilgilendirme Etkinliği Gerçekleştirildi.

Adana’nın su ürünleri üretiminde Türkiye’nin önde gelen illerinden olduğunu belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, "Deniz ve iç sularda hem istilacı türler hem de hayalet av araçları aracılığıyla ekonomik değeri yüksek su ürünlerinin yok edildiğini görüyoruz" dedi.

Adana’da su ürünleri mühendislerine yönelik sucul istilacı türler ve hayalet av araçları hakkında farkındalık ve bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana’nın su ürünleri üretimi ve ticaretinde Türkiye’de önde gelen illerden biri olduğunu söyledi. Sektörün büyüklüğüne bağlı olarak sorunların da diğer illere göre daha büyük olabildiğini ifade eden Kökçüoğlu, "Bakanlık olarak da hem Adana yerelinde hem de Türkiye genelinde mevcut bu sorunları çözmek amacıyla farkındalık oluşturmak, farkındalık sonucunda da sorunların çözümünü sadece birkaç günlük refleks olarak değil, sürdürülebilir bir şekilde insanlarımızın ve özellikle sektör paydaşlarımızın kabul ettiği bir şekilde uygulamaya sokmayı amaçlıyoruz" dedi.

"Ekonomik değeri yüksek su ürünleri yok ediliyor"

Deniz ve iç sularda hem istilacı türler hem de hayalet av araçları aracılığıyla ekonomik değeri yüksek su ürünlerinin yok edildiğini gördüklerini belirten Kökçüoğlu, "Bakanlık olarak bu yönde istilacı türleri teslim edene para ödenmesi gibi önlemler aldıklarının altını çizdi. Kökçüoğlu, "Önceki dönemlere göre teslim edilen balon balığı sayısında ciddi anlamda artış var. Artık balıkçılarımız da bu tehlikenin farkına vardı ve bunu çözmek için yakaladıklarını getiriyorlar. Daha önceden ağa takılanları getirirken artık tamamen bu türlerin avlanmasına yönelik fikir yürütüyorlar. Bunun için bir emek veriyorlar ve güzel çıktılar da alıyoruz" diye konuştu.

Etkinlikte, Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Caner Enver Özyurt "Hayalet Av Araçları", Doç. Dr. Ali Rıza Köşker de "Sucul İstilacı Türler" hakkında sunum gerçekleştirirken, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nde görevli su ürünleri mühendisi Dursun Özdoğan ise konuyla ilgili bakanlık düzenlemelerini anlattı.

Etkinliğe müdürlük personeli ile kamu kurumları ve özel sektörde görevli su ürünleri mühendisleri katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER