© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Tarım ve Gıdanın Geleceği Şehitkamilde konuşuldu

Tarım Ve Gıdanın Geleceği şehitkamil’de Konuşuldu

Şehitkamil Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen “Tarım ve Gıdanın Geleceğinde Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu panelde gıda terörüne dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Arkın Bereketoğlu, denetim noktasında yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve TMMOB Gıda Mühendisleri Gaziantep İl Temsilciliği ortaklığında Şehitkamil Belediyesinin destekleri ile düzenlenen “Tarım ve Gıdanın Geleceğinde Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu panel, Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinliğe, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Arkın Bereketoğlu da katıldı.

Panelin açılışında konuşan Bereketoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz’ın yoğun programından dolayı etkinliğe katılamadığını bildirerek, katılımcılara selamını iletti.

Bereketoğlu, önceki dönemlerde Şehitkamil Belediyesi tarafından kırsalda kalkınmayla ilgili bir proje hayata geçirilmediğini belirtti. Arkın Bereketoğlu, özellikle meralarda birçok alanın imara açıldığını, tarım alanlarının yok edildiğini, bunun sonucunda da meyve, sebze ve gıda fiyatlarında artış yaşandığına dikkat çekti.

Bakanlık eliyle gıda denetimlerinin yıllar önce belediyelerin elinden alınarak tarım il müdürlüklerine verildiğini ifade eden Bereketoğlu, sık sık değişen tarım bakanları ve politikalarından dolayı bu sorunun kalıcı hale geldiğini kaydetti. Bereketoğlu, gıda terörünün silahlı terör örgütlerinden daha çok insanların ölümüne yol açtığını belirterek, denetim noktasında yeni bir yasal düzenleme yapılması gerektiğine işaret etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER