© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Samsunun Stratejik Gürültü Haritaları revize edildi

Samsun’un Stratejik Gürültü Haritaları Revize Edildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi daha huzurlu ve yaşanabilir bir şehir hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu amaçla ‘Samsun İli Stratejik Gürültü Haritalarının Revize Edilmesi ve Eylem Planlarının Hazırlanması İşi’ kapsamında ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince, 2016 yılında hazırlanan ve ‘Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği’ doğrultusunda oluşturulan ‘Stratejik Gürültü Haritaları ve Eylem Planları’ revize ediliyor. Yapılan çalışmalar neticesinde ‘Gürültü Haritaları Modellemeleri’ tamamlandı ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da onaylandı. Samsun genelindeki eğlence mekanları, sanayi alanları, karayolları ve demiryollarının gürültü düzeyleri ve maruziyetleri belirlenerek gürültü sorunlarını azaltmaya yönelik Taslak Eylem Planları hazırlandı.

Hazırlanan Taslak Eylem Planları, Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından, Belediye Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, Samsun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, Atakum Belediye Başkanlığı, Canik Belediye Başkanlığı, Bafra Belediye Başkanlığı, Çarşamba Belediye Başkanlığı ve İlkadım Belediye Başkanlığı’ndan gelen katılımcılarla düzenlenen toplantıda görüş alışverişinde bulunuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER