© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a psikiyatri ödülü

Bu sene 6’ncısı düzenlenen ve birbirinden farklı kategorilerde önemli isimlerin ödüllendirildiği “Altın İnsan Ödülleri” kapsamında psikiyatride 40 yılı geride bırakan Prof. Dr. Nevzat Tarhan da ödüle değer görüldü.

Bu sene 6’ncısı düzenlenen ve birbirinden farklı kategorilerde önemli isimlerin ödüllendirildiği “Altın İnsan Ödülleri” kapsamında psikiyatride 40 yılı geride bırakan Prof. Dr. Nevzat Tarhan da ödüle değer görüldü.

“Altın Sağlık Ödülleri” kategorisinde Tarhan’a psikiyatri dalında ödül takdim edildi. Sağlık ve psikiyatri alanında Türkiye’de birçok konuya öncülük yaptıklarına vurgu yapan Tarhan: “Beyin, bilgisayar fonksiyonlarının birlikte kullanımıyla ilgili beyin görüntüleme teknikleri, daha sonra beyin fonksiyonunu ölçerek tedavi gibi alanlarda Türkiye’de bir devri başlatmış olduk.” ifadelerini kullandı. Başarının ödüllendirilmesinin kendini mutlu ettiğini de sözlerine ekledi.

Bugüne kadar yürüttüğü çalışmalarıyla birçok alanda ödülün sahibi olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a bir ödül daha

Edebiyat, bilim ve sanat dünyasının keşfedilmemiş madenlerini ortaya çıkarma mottosuyla gerçekleştirilen “Altın İnsan Ödülleri”, bu yıl birden fazla kategoride görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

İstanbul Kanlıca Mihrabat Korusunda gerçekleşen ödül töreninde ulusal ve uluslararası tüm kutuplaşmalardan ayrı, insana ve insanca yaşamaya adanmış kültür, sanat ve sağlıklı sanat gibi birçok kategoride olan ödüller, sahiplerine takdim edildi.

Sağlık alanındaki çalışmalarıyla uluslararası düzeyde ilgi gören Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan da “Altın Sağlık Ödülleri” kategorisinde ödül alan isim oldu.

Meslek hayatında 40 yılı geride bırakan Tarhan, insan hayatına kattığı değer ve kaliteden dolayı 2024 yılının ‘Psikiyatri’ alanında Dünya Sağlık Ödülü’ne değer görüldü.  

“Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin birinci beyin hastanesini kurmuş olduk”

Dünya Sağlık Ödülleri kategorisinde “Psikiyatri” ödülüne layık görülen Prof. Dr. Nevzat Tarhan törende yaptığı konuşmada Türkiye’de hayata geçirdikleri ilklere vurgu yaptı.

Sağlık ve psikiyatri alanında Türkiye’de bazı konularda öncülük yaptıklarından bahseden Tarhan; “Bu güzel ödül için teşekkür ediyorum.

Sağlık ve psikiyatri alanında Türkiye’de bazı konularda öncülük yaptık.

Benim birkaç kimliğim var: Yazar kimliğim, sağlıkçı kimliğim ve diğer yönetici kimliğim.

Sağlık alanında, psikiyatride bir de dünyadaki dijital dönüşümünden önce başlayan bir beyin, bilgisayar fonksiyonlarının birlikte kullanımıyla ilgili beyin görüntüleme teknikleri, daha sonra beyin fonksiyonunu ölçerek tedavi gibi alanlardaki dönüşümü, Türkiye’de biz başlatmış olduk.

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin birinci beyin hastanesini kurmuş olduk. Bu nedenle bunun görülmesi, farkına varılması benim için önemli bir sevinç kaynağı oldu.

Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Asıl jürinin bu konudaki duyarlılığına ben teşekkür ediyorum. Geleceği gören bu vizyoner yaklaşım çok önemliydi.” dedi.

Edebiyat, sanat ve sağlık dünyasından pek çok isim bir araya geldi

Edebiyat ve sanat dünyasından önemli isimlerin buluştuğu Altın Kalem Ödüllerinde Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın yanı sıra önemli isimler de ödüle layık görüldü.

Altın Yazar ödülüne de değer görülmüştü

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Altın Kalem Ödülleri” kapsamında 2023 yılında ‘Kuantum mekaniği, nörobilim ve psikiyatri sentezi’ yaptığı Bilgelik Psikolojisi kitabıyla da psikoloji kategorisinde “Altın Yazar” ödülüne layık görülmüştü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER