© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Özhaseki, “Sene Sonuna Kadar 200 Bin Konutu Teslim Etmiş Olacağız”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremin ardından yeniden imar ve inşa çalışmalarının yoğunlaştığı Hatay'da incelemelerde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremin ardından yeniden imar ve inşa çalışmalarının yoğunlaştığı Hatay'da incelemelerde bulundu.

Özhaseki, beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ü ziyaret etti.

Görüşmede, Hatay’ın geleceğini şekillendirecek projeler değerlendirilirken, Bakan Özhaseki, bölgede evlerin hızla yükselmeye devam ettiğini belirtti.

Daha önce kentsel dönüşüm için çaba harcadıklarını ancak itirazlar nedeniyle dönüşümün gerçekleşemediğini dile getiren Özhaseki, bu durumdan duyduğu üzüntüyü ifade etti.

“Konut ve iş yerlerinin yapımı için planlamalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda ülke genelinde 1.240 yerde şantiyemiz var.

110 bin kişilik çalışan ordusuyla bu işleri sürdürmeye gayret ediyoruz. 4 bin 333 köy evimizde hasar var.

Bu köylerde uzman hocalarımızın tavsiye ettiği çelik evlere başladık.

O çelik evlerimiz de çok hızlı şekilde devam ediyor. Şu ana kadar 76 bin kadar konutu teslim ettik.

Önümüzdeki aydan itibaren her ay 10-15-20 bin konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz. Sene sonuna kadar toplam 200 bin konutu teslim etmiş olacağız.” dedi.

Bakan Özhaseki, konutların teslimi için gece-gündüz çalıştıklarını söyleyerek, “İhalesini yaptığımız veya yapacağımız konutlara 1 yıl süre veriyoruz.

Büyük ihtimalle gelecek senenin ortası gibi hak sahiplerinin tamamına konutlarını teslim etmiş oluruz.” diye konuştu.

Bakan Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası’ndan temin ettikleri krediyi de deprem bölgesindeki illerin alt yapısı için kullanılacağını kaydetti.

Rezerv alan bölgesinde vatandaşlarla yapılan görüşmeler, şehirdeki ziyaretler ve Mustafa Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Koordinasyon Toplantısı’nda Başkan Öntürk de yer aldı.

Öntürk, demografik yapıyı koruyarak herkesin kendi mahallesinde ikamet etmesini sağlama çabalarını vurguladı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Öntürk, "Başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarla koordineli şekilde Hatay'ın inşa, imar ve ihyası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Binlerce yıldır medeniyetlere ev sahipliği yapmış kentimiz için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Esnafın yeniden ayağa kaldırılmasının önemine değinen Öntürk, şehrin ekonomik olarak eski günlerine kavuşması için esnafa yönelik çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

İnançları ve şehrin demografik yapısını koruyarak herkesin kendi mahallesinde yaşamasını sağlamaya çalışacaklarını vurgulayan Öntürk, kültürün muhafaza edildiği yerlerde yaşamaya devam edilmesini planladıklarını dile getirdi.

Hatay'a 14,3 milyar TL hibe sağlandığını aktaran Öntürk, tüm ilçelerdeki içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını çözeceklerini, Turunçlu Arıtma Tesisi için de çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Ayrıca nüfusu yüksek olan bazı köylere çok amaçlı salonlar yapılacağını ve yeni imar planlarının hayata geçirileceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER