© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Osmaniye’nin Yöresel Yemekleri Tanıtıldı

Osmaniye’de Türk Mutfağı Haftası etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik nedeniyle hazırlanan yöresel yemek ve tatlılar, protokol ve davetlilere ikram edildi.

Osmaniye’de Türk Mutfağı Haftası etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik nedeniyle hazırlanan yöresel yemek ve tatlılar, protokol ve davetlilere ikram edildi.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde her yıl Mayıs ayında gerçekleşen Türk Mutfağı Haftası Osmaniye’de gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı.

Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, Osmaniye İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, AK Parti İl Başkanı Servet Alibekiroğlu, MHP İl Baskanı Yusuf Çomu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Osmaniye İl Muftüsü Ali Çakmak ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik kapsamında açıklama yapan Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, Osmaniye yöresel yemeklerinin Türk Mutfağı içinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek  yemek kültürünün yaşatılması gerektiğini söyledi.     

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve beraberindekiler, yöresel tescillenmiş ürünlerden oluşan resim sergisini ziyaret etti.

Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Tülay Tekbıyık Barutçu'nun hazırladığı yöresel yemek ve tatlılar, Cebelibereket Kültür  Merkezi Fuaye alanında davetlilere ikram edildi.

Program, hatıra fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER