© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Osmaniye'de Depremzede Kadınlar Kooperatif Kurdu

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaşanan depremin ardından devlet desteğiyle kurulan Düziçi Kadın Kooperatifi, fıstık helvası ve yöresel ürünler üreterek aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaşanan depremin ardından devlet desteğiyle kurulan Düziçi Kadın Kooperatifi, fıstık helvası ve yöresel ürünler üreterek aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Kooperatif çatısı altında üretilen Osmaniye yer fıstığı helvası ise Dubai ve Kazakistan'a da ihraç edilmeye başladı.

Depremden önce 1 milyon 400 bin TL bütçeli SOGEP projesiyle üretim kapasitesini ve şartlarını iyileştiren kooperatif, bu sayede bölgedeki ekonomik zorluklara karşı dayanıklı hale geldi.

Aynı zamanda bölgede ortak paylaşım kültürü ve kadın istihdamı konusunda da rol model olmaya başladı.

Kooperatif Başkanı Rahime Yüksel: "Bizim hikayemiz DOĞAKA ile başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve DOĞAKA'nın katkılarıyla buralara geldik.

Osmaniye'nin yer fıstığını işliyoruz çünkü burası coğrafi işaretli bir ürün. Fakat hep kuruyemiş olarak kalmış, mutfağa girememiş.

Biz bunu nasıl daha fazla kazanç elde edebiliriz ve bundan kadına nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşündük. Kendi ürettiğimiz fıstıktan bir helvamız var.

Helvamızı çeşitli fuarlarda sunduk ve beğeni kazandı. Bu ürünle yola çıktık ve şu anda gördüğünüz gibi üretmeye başladık."

Kooperatif üyesi Hüsne Soy: "DOĞAKA'nın imkanlarıyla butik mandıramızı kurduk ve burada ürettiğimiz tereyağlarını da fıstık helvamızın yapımında kullanıyoruz.

Katkısız ve doğal olduğu için güzel oldu. Buradan kazandığım ücretle 3 çocuğumun eğitim masraflarını karşılıyorum, aileme de katkıda bulunuyorum.

Devletimizin verdiği katkılarla buradayız. Üretiyoruz ve ürettikçe de mutlu oluyoruz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER