© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Osmaniye Batı Kavşağı Törenle Açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmaniye Batı Kavşağının açılış törenine katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmaniye Batı Kavşağının açılış törenine katıldı.

Bir süredir yapımı devam eden Osmaniye Sakızgediği Batı Kavşağının açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı ve 28. Dönem Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Milletvekili Seydi Gülsoy, AK Parti MKYK üyesi ve 27. Dönem Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, AK Parti İl Başkan Vekili Adnan Bayram, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu ile kamu kurumlarının amir ve müdürleri katıldı.

Osmaniye'nin ulaşım ağının güçlenmesi için hayata geçirilen projelerin karayolu ile sınırlı olmadığını vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmaniye'yi hızlı tren hizmetiyle tanıştıracaklarını açıkladı.

Osmaniye Batı Kavşağı'nın açılış törenine katılan Bakan Uraloğlu, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki etkin ulaştırma politikaları sayesinde Türkiye'nin güçlü bir ekonomiye sahip olması için büyük yatırımların hayata geçirildiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, 2002 yılından bu yana ulaşım alanında yapılan büyük işlere dikkat çekerek, bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 29 bin 405 kilometreye çıkardıklarını ve bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayısını 6'dan 77'ye çıkardıklarını ifade etti.

Ayrıca, Osmaniye'nin ulaşım ağının güçlenmesi için sadece karayolları değil, demiryolu projelerinin de önemli olduğunu vurgulayarak Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı projesini duyurdu.

Bu proje tamamlandığında Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arasındaki mesafe ve seyahat süresi önemli ölçüde azalacak.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları arasında, başlatılan otoyol seferberliği çerçevesinde yapılan çalışmaların da önemi vurgulandı.

Ankara-Niğde Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve İstanbul-İzmir Otoyolu gibi büyük projelerin yanı sıra, Osmaniye'yi de içine alan otoyol projelerine değinildi.

Ayrıca, mevcut otoyolların üstyapısının yenilenmesi ve sürüş konforunun arttırılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Osmaniye'nin ulaşım altyapısının önemine vurgu yapılırken, Osmaniye Batı Kavşağı Projesi'nin tamamlanmasıyla şehrin batı kesiminin otoyola daha kısa ve hızlı erişim imkanına kavuştuğu açıklandı.

Bu proje ile zaman ve akaryakıt tasarrufu sağlanırken, çevreye verilen zararın azaltılacağı ifade edildi.

Bakan Uraloğlu, Osmaniye'deki deprem konutları bağlantı ve imar yolları çalışmalarına da değinerek, depremden etkilenen bölgelerde yapılan altyapı çalışmalarının önemi vurguladı.

Osmaniye Akyar'da yapılan kalıcı konutların ulaşımı için yapılan yol çalışmalarının önemine de dikkat çekti.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER