© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Ortaokul öğrencilerinden el emeği ürünlerinden bağış

Zonguldak - Zonguldak’ın Alaplı Mollabey Ilk-ortaokulu, “okullarımız Iyilikte Yarışıyor Uygulamalı Projesi Yarışması” Kapsamında Yardım Kermesi Ve El Emeği ürünlerden Oluşan Sergisi Ilgi Gördü.

Zonguldak’ın Alaplı Mollabey İlk-Ortaokulu tarafından düzenlenen ve MEB koordinesinde okullara duyurulan “Okullarımız İyilikte Yarışıyor Uygulamalı Projesi Yarışması” kapsamında yardım el emeği ürünlerden oluşan sergisi ilgi gördü.

Alaplı Mollabey Okul Müdür yardımcısı Emine Güven koordinesinde gerçekleşen, tüm öğretmen, veli ve öğrencilerin desteklediği, el emeği ürünlerinin satışa sunulduğu el emeği ürünler sergilendi. Sergi açılışında Okul Müdürü Ömer Yavuz ise ”Günümüzde insanların birçoğunun israf ve tüketime yöneldiği dönemde, Mollabey İlk-Ortaokulu ailesi olarak tüm öğretmen, öğrenci, velilerimiz ile bu proje aracılığıyla bir farkındalık yapmak istedik. Bizim öğrencilerimiz tüketmek yerine üretmeyi tercih ettiler. İyilik için öğrencilerimiz ve velilerimiz elbirliğiyle gazeteden biblolar, sepetler tasarladı, salça kutularından saksılar yapıp kendi elleriyle çiçekler ekti, poşetlerden kapı süsleri, eski çorapları dezenfekte ettikten sonra bez bebek yaptılar, kavanoz kapaklarından müzik aletleri, ellerinde kalmış ipliklerle çeyizlik ürünler ortaya çıkardı. Çöp diye atılan atıklardan sanat eseri çıkaran çocuklarımız ürünlerini savaş mağduru çocuklara yardım için satışa çıkardı. İlk-Ortaokulu ailesi olarak, insan iyilik üzerine fıtrat geliştirdikçe, elimizdekini paylaştıkça umutlar yeşerecek ve tüm dünyada barış olacaktır. Bu Örnek projelere herkesin katkı sunmasını bekliyoruz, etkinlikten elde edilen 10.000 TL (on bin) geliri okul adına Gazze yararına bağışlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sergi açılışında Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik öğrencilere imkan verildiğinde başarılı ve gurur duyulacak işler yapabileceklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER