© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

MHP’nin Kızılcahamam Kampı Başladı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) iki gün sürecek olan "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) iki gün sürecek olan "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde başladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlığında düzenlenen toplantı, partinin yerel yönetim stratejilerini ve siyasi gündemi ele alacak.

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bahçeli, Türkiye'deki siyasi normalleşme süreci ve Kobani davasında verilen cezalar üzerine sert ifadeler kullandı.

Selahattin Demirtaş'ın ceza almasının yumuşama ortamına zarar verdiğini söyleyenlerin "terör seviciliği" yaptığını belirten Bahçeli, "Teröre boyun eğmek uzlaşı değil. Bölücülerin ceza almasına hukuksuzluk demek art niyet.

Yumuşama beklentimiz usulde değil, üslupta olmalıdır" dedi.

Bahçeli, gizli tanığın hükümete kumpas iddiaları ile ilgili olarak da sert açıklamalarda bulundu.

"FETÖ benzeri yapılara izin verilemez, buna cüret edenlerin başı ezilmelidir" diyen Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizdi ve FETÖ benzeri yapıların devleti zehirleyip imtiyazlı alanlar oluşturmasına müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Yarın kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na da değinen Bahçeli, 19 Mayıs'ın milli mücadele tarihindeki önemini hatırlattı.

"Tarihte her şey bir adımla başlamıştır. Adımlar birleşip yürüyüş olmuştur.

Tam 105 yıl önce Samsun'dan milli mücadelenin ilk adımı atılmıştır.

Gerekirse 105 yılındaki adımı yine atarız, namertlere kafa tutarız" ifadelerini kullandı.

Kampa katılmadan önce Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret eden Bahçeli, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua etti ve şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu alana karanfil bıraktı.

Ayrıca Şehit Fatih Duru Parkı'ndaki "Şehit Anıt Ağacı"nı da ziyaret etti.

Kızılcahamam'daki kampa MHP'li 218 belediye başkanı katılıyor.

Kampta, MHP'nin 3 ana tema, 9 ilke ve 100 madde ile açıklanan seçim beyannamesi değerlendirilecek.

Akademisyenlerin de katılacağı kampta, belediye başkanlarına "Belediyelerde Stratejik İletişim ve Yönetim Modeli" ve "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü-Riskli Yapılar ve Kentsel Dönüşüm" konularında sunumlar yapılacak.

MHP'nin yerel seçimlere yönelik "Üretken Belediyecilik" adıyla hazırladığı seçim beyannamesi çerçevesinde, özellikle şehircilik anlayışıyla doğal afetlere karşı belediyelerin yapması gerekenler ve kentsel dönüşüm konuları ele alınacak.

Bahçeli'nin sert mesajlarının damga vurduğu toplantıda, MHP'nin yerel yönetim stratejileri ve Türkiye'nin siyasi geleceği üzerine önemli kararlar alınması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER