© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Mersinin lezzetleri Diyarbakırda tanıtılıyor

Mersin'in Eşsiz Lezzetleri, 2. Mezopotamya Turizm Ve Gastronomi Fuarı'nda Sergilenmeye Başlandı. Diyarbakır’da Düzenlenen Fuarda, Mersin Büyükşehir Belediyesinin Standına, Yerli Ve Yabancı Turistler Ilgi Gösterdi.

Mersin’in eşsiz lezzetleri, 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda sergilenmeye başlandı. Diyarbakır’da düzenlenen fuarda, Mersin Büyükşehir Belediyesinin standına, yerli ve yabancı turistler ilgi gösterdi.

Diyarbakır’da gerçekleştirilen Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı 104 firma ve kuruluşa ev sahipliği yapıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen fuara Mersin Büyükşehir Belediyesi de katıldı. Kapılarını ziyaretçilerine açan fuarda en çok ilgi çeken stantlardan biri de Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından kurulan stant oldu. Ziyaretçiler, 26 Mayıs’a kadar açık kalacak fuarda Mersin’in eşsiz lezzetlerini de deneyimleme fırsatı buldu.

Kerebiç ve cezerye fuarın favorisi oldu

Fuarda, Mersin standında yer alan yöreye özgü kerebiç ve cezerye katılımcıların favorisi oldu. Fuarı ziyaret eden İrfan Türk, Mersin yöresine ait kerebiç tatlısını çok beğendiklerini ifade etti. Birçok farklı şehrin yemeklerini denediklerini belirten Muhammed Aras da "Fuar ve yemekler çok güzel. Özellikle cezerye harikaydı" dedi.

Fuara Cizre’den katılan Abdullah Doğala ise fuarların şehirlerin tanıtımı açısından önemli fırsatlar sunduğuna işaret ederek, "Mersin’i de böyle bir fuarda, böyle bir etkinlikte görmek gerçekten sevindirici. Kerebiçler, cezeryeler hepsi çok güzeldi ve çok beğenildi" diye konuştu.

Kerebiç tatlısını deneyen turistler de çok lezzetli bulduklarını ve Türkiye’ye yeniden gelerek tatmak istediklerini kaydettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER