© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Mereto Dağına tırmanmak isteyen dağcılara yeni rota belirlendi

Batman Valisi Ekrem Canalp, 3 Bin Rakımlı Mereto Dağı'nda Yapılan çalışmaları Yerinde Incelemek Ve Dağa Tırmanmak Isteyen Dağcıların Izleyebilecekleri Yeni En Iyi Rotayı Belirlemek Için Mereto Dağı'na Tırmandı.

Batman Valisi Ekrem Canalp, 3 bin rakımlı Mereto Dağı’nda yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve dağa tırmanmak isteyen dağcıların izleyebilecekleri yeni en iyi rotayı belirlemek için Mereto Dağı’na tırmandı.

Yeni açılan yol güzergahında 4 saatlik yürüyüş yaparak incelemede bulunan Vali Ekrem Canalp, geçen yıl Mereto Dağı eteklerine kadar açılan araç yolunun zirvede bulunan Ermeni Surp Astvadzatsin Meryem Ana Kilisesi’ne kadar açılması talimatını verdi.

Mereto Dağı’nın zirvesini ziyaret etmek isteyen yaşlıların ve uzun süre yürümekte zorluk çekenlerin de rahat bir şekilde zirveye ulaşmaları için yolun zirveye kadar açılacağını belirten Vali Canalp, ayrıca zirvede bulunan Ermeni Surp Astvadzatsin Meryem Ana Kilisesi’nin restore edilmesi ve inanç turizmine kazandırılması için de Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkileriyle görüşerek çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. Vali Canalp, Mereto Dağı’nın muhteşem manzarasıyla bölgede yaz aylarında bulunmaz bir nimet olduğunu belirterek özellikle yazın sıcak aylarında serinlemek isteyenlerin gelip buraları görmelerini istediklerini ve buraları daha cazip hale getirmek için gerekli olan bütün çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Vali Canalp’in Mereto tırmanışına Sason Kaymakamı Murat Mete, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Madenüs ile ilçedeki bazı kurum müdürleri eşlik etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER