© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

KAEÜ Rektörü Karahocagil, Gelişen ve vizyonlu bir üniversiteyiz

Kırşehir Ahi Evran üniversitesi Rektörü Mustafa Kasım Karahocagil, Düzenlenen Basın Toplantısında üniversite Projelerini Kamu Oyuna Duyurdu.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Mustafa Kasım Karahocagil, düzenlenen basın toplantısında üniversite projelerini kamuoyuna duyurdu.

Yunus Emre Salonunda yapılan toplantıda konuşan Karahocagil, 9 ayda halkla üniversite buluşmasında önemli görünen her noktada emek olduğunu söyledi. Karahocagil, "21 bin öğrencisi olan üniversite de eğitim öğretim öncelikli çalışmalar da ciddi başarılar sağlandı. Toplumsal katkı ve ARGE başarılarında da ciddi adımlar atıldı. Kalite çalışmalarıyla örnek olan bir üniversite olduk. Aydep yazılımı üniversitesinden 3 farklı üniversiteye satıldı ve kalite yazılımları tescillendi" dedi.

"Ürün olarak başarı ortada"

Kalite çalışmalarında Ahiliğin prensip olarak ele alındığını belirten Rektör Karahocagil, "Ahilik yüzyıllar öncesinde çok şey söyledi. Bizde kalite çalışmalarında Ahiliği model olarak alıyoruz. Ahilik kalite sempozyumu ve meslek ahlakları konusunda çalışmalarımız var. Bölgesel kalkınmada 3 tarım 3 jeotermal projesi yürütüyoruz. Önemli aşamalar var projelerde. Sağlık ve spor turizmi projeleri ile şehre ciddi katkılar sunulacak. Şehir üniversite bağlantısı için temaslarımızı ciddi oranda etkili tutuyoruz. Şehirle toplumu bir araya getirmek için kariyer günleri düzenlenerek yeni güncellemeler yapılıyor. Şehre ne yapılabilir sorusunu hep birlikte sorduk ve çıkan kitap önceliklerildi ve şehrin gelişimi noktasında uzmanlar bir araya geldi. 117 proje öğrencilerle uzmanlar tarafından yazıldı" diye konuştu.

Ahi Evran Üniversitesinin Türk Üniversiteler Birliğine katıldığını söyleyen Karahocagil, "Ahi Evran Üniversitesi sadece Türk Üniversiteler Birliğinde değil Avrupa’daki sayılı üniversiteler arasına da inşallah girecek. Amacımız üniversitenin adını hem ulusal hemde uluslararası düzeyde ortaya çıkarmaktır. Bizler, birçok alanda üniversite ve şehrin menfaati noktasında çalışıyoruz. Bütün süreçler dikkatli şekilde kontrolden geçiyor. Bütün süreçler kamuoyuna tamamlandıktan sonra aktarılıyor. Kalite yazılımlarının genelinde yapay zeka da kullanılacak. Böylelikle de yabancı dil versiyonları da yazılarak dışarıya açılma gerçekleşecek" şeklinde konuştu.

Program; Rektör Karahocagil’in üniversite projelerini tanıtımıyla devam etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER