© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Kadın girişimciler Macaristan’a çıkarma yaptı

Kadın girişimciler Macaristan’a giderek iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesini masaya yatırdı. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, “Macaristan’daki temasları ile verimli görüşmeler yaptıklarını, bu temaslar, kadın girişimcilerin küresel pazarda rekabet gücünü artıracak ve yeni iş fırsatları yaratacağını kaydetti.

Kadın girişimciler Macaristan’a giderek iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesini masaya yatırdı. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, “Macaristan’daki temasları ile verimli görüşmeler yaptıklarını, bu temaslar, kadın girişimcilerin küresel pazarda rekabet gücünü artıracak ve yeni iş fırsatları yaratacağını kaydetti.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu liderliğindeki heyet, 21-22 Mayıs 2024 tarihlerinde Macaristan’da bir dizi temasta bulundu.

İş birliklerinin geliştirilmesi ve sektörlerin bir araya gelerek ileriye yönelik B2B toplantılar gerçekleştirilmesi amacıyla Macaristan’da gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesine ve kadın girişimcilerin uluslararası arenada daha etkin rol almalarına katkı sağlanması hedeflendi.

Heyet, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Büyükelçisi Gülsen Karanis’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda çeşitli sektör temsilcileri ve iş dünyası liderleriyle bir araya geldi. Görüşmelerde, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması, ortak projelerin geliştirilmesi ve inovasyon alanında iş birliği fırsatları ele alındı.

Kadın girişimcilere yeni iş fırsatları yaratacak

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, ziyaretin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha ileriye taşımak adına önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, “Macaristan’daki temaslarımızda, iş dünyası temsilcileriyle verimli görüşmeler gerçekleştirdik.

Bu temaslar, kadın girişimcilerimizin küresel pazarda rekabet gücünü artıracak ve yeni iş fırsatları yaratacaktır. 6-9 Haziran tarihleri arasında Avrupa Birliği konsey seçimleri olacak ve Avrupa Parlamentosu yenilenecek.

Bu dönemde, her sene AB Konseyi'ne başkanlık eden ülke değişir. Bu sene ise Macaristan başkanlığı üstlenecek. Bu çok önemli çünkü Macaristan Avrupa Parlamentosu'ndaki konuların yönlendirilmesi ve gündemlerin oluşturulmasında önemli bir rol oynayacak.

Dolayısıyla, Macaristan'la iyi ilişkiler kurmak, kararların şekillendirilmesinde ve yeni iş fırsatlarının yaratılmasında büyük önem taşıyor.

Bu ziyaret sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda kadın girişimcilerin uluslararası alandaki varlığını güçlendirmek ve onların sesini daha geniş kitlelere duyurmak için büyük bir fırsattır,” dedi.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Küresel İlişkiler Komitesi Liderlerinden Şila Gök ise, Macaristan ziyaretinin, kadın girişimcilerin uluslararası alanda daha etkin rol alması için atılmış önemli bir adım olduğunu ifade ederek ‘’ Kadın girişimcilerin global ağlarını genişletmek ve sürdürülebilir iş birlikleri kurmak, uluslararası ticaretin ve ekonominin gelişmesine katkı sağlayacaktır.

KAGİDER'in bu vizyonuyla, kadın girişimcilerin potansiyelini ortaya çıkarmak ve onları küresel arenada güçlü bir şekilde temsil etmek için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Görüşmelerde, karşılıklı ticaretin teşvik edilmesi ve kadın girişimciler ile iş dünyası arasında sürdürülebilir bir iş birliği zemininin oluşturulması konuları masaya yatırıldı.

Ayrıca, heyet üyeleri, Macaristan’da iş insanları ile de buluşarak deneyim paylaşımında bulundu ve olası ortaklıklar için zemin hazırladı.

Geçtiğimiz aylarda Brüksel’deki temaslarının ardından Macaristan’da gerçekleştirilen bu ziyaret, KAGİDER’in uluslararası iş birliklerini geliştirme vizyonunun bir parçası olarak öne çıktı.

Dernek, kadın girişimcilerin global ağlarını genişletmek ve onların iş dünyasında daha güçlü bir konuma gelmelerini sağlamak amacıyla uluslararası arenada benzer çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER