© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

INVAMED Başkanı Dinçten, Pariste yapay zeka destekli kardiyovasküler çözümlerde Türkiye lider vurgusu

Dünya Kardiyoloji Topluluğu, Bu Yıl Paris'te Gerçekleşen Europcr Kongresi'nde ınvamed'in Yenilikçi Atılımlarına Tanıklık Etti.

Dünya kardiyoloji topluluğu, Paris’te gerçekleştirilen EuroPCR Kongresi’nde INVAMED’in yenilikçi atılımlarına tanıklık etti. INVAMED Başkanı Raşit Dinç, kongrede yapay zeka destekli kardiyovasküler çözümlerle Türkiye’nin bu alandaki liderliğini vurguladı.

INVAMED’in geliştirdiği yapay zeka destekli renal denevrasyon cihazı hipertansiyon alanında yapılan çalışmalar arasında katılımcılardan tam destek aldı. Renal denevrasyon, yüksek tansiyonu tedavi etmek için kullanılan bir yöntem. Bu işlem, böbrek arterlerinin sinirsel bağlantılarını keserek, yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı oluyor. Geleneksel yöntemlerle karşılaştırıldığında, renal denevrasyon, özellikle ilaç tedavisine yanıt vermeyen hastalar için umut vaat eden bir alternatif sunuyor.

INVAMED’in geliştirdiği yapay zeka destekli renal denevrasyon cihazı, bu işlemi daha güvenli ve etkili hale getiriyor. Cihaz, ileri düzey görüntüleme teknolojileri ve algoritmalar kullanarak, doktorların tedavi sürecini daha iyi yönetmelerine olanak tanıyor. Bu teknoloji, böbrek arterlerinin daha doğru bir şekilde haritalanmasını sağlayarak, müdahale edilecek sinirsel noktaların daha kesin belirlenmesine yardımcı oluyor.

Kongrede konuşan Dinç, kongrede girişimsel ve tanısal kardiyoloji alanında geliştirdiği yeni ürünlerle dikkat çekerken, damar içi görüntüleme sistemleri ve IVUS (Intravascular Ultrasound) teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilen ileri düzey teşhis ve tedavi yöntemlerini anlattı. Bu teknolojiler sayesinde doktorlar daha hızlı ve doğru tanı koyabildiğini ifade eden Dinç, hastalara özelleştirilmiş tedavi planları sunabildiğini vurguladı.

"Yaşam için inovasyon bizim mottomuz"

INVAMED olarak hedeflerinin mevcut ürünleri farklı bakış açılarıyla değerlendirerek, yenilikçi işler yapmak olduğunu söyleyen Dinç, "‘Yaşam için inovasyon’ bizim mottomuz ve bu doğrultuda Türk hekimleri, sağlık profesyonelleri ve mühendislerle işbirliği içinde çalışıyoruz" dedi.

Dinç, inovasyonun sadece hedef değil, bir yolculuk olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz INVAMED olarak, neden başladığımızı ve neyi değiştirmek istediğimizi çok iyi biliyoruz. Her yeni ürünümüz, bu değişim yolculuğunda attığımız bir adım. Yapay zeka destekli renal denevrasyon Delta da bu yolculuğun ürünlerinden biri. Hedefimiz sadece teknoloji sunmak değil, hastaların yaşam kalitesini artırarak gerçek bir fark oluşturmak. Çünkü biz, insanların daha sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmelerine yardımcı olmak için buradayız."

"Herkes sağlıklı bir yaşam sürme şansına sahip olmalıdır"

INVAMED’in geliştirdiği her cihazın bir hayatla bağlantılı olduğunu ve her birinin bir hayata dokunduğunu vurgulayan Dinç, "Biz INVAMED olarak inanıyoruz ki, insanlar en mükemmelini hak ederler. Teknolojimizle, yeniden şekillendirmeyi ve hayatları iyileştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü herkes, sağlıklı bir yaşam sürme şansına sahip olmalıdır" diye konuştu.

Türkiye’nin yapay zeka ve dijital sağlık teknolojileri alanındaki gelişmelerine de değinen Dinç, sağlık sektöründe otonom ameliyatların ve diğer ileri teknolojilerin tartışıldığı bu platformda Türkiye’nin konumunu daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

EuroPCR Kongresi, dünya çapında kardiyovasküler cerrahlar ve sağlık profesyonellerinin buluştuğu, klinik araştırmaların ve yeni vaka bildirimlerinin paylaşıldığı prestijli bir platform olarak kabul ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER