© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

GAÜN Hastanesinde ameliyatsız tedavi yöntemi başarıyla uygulanıyor

Gaün Hastanesi’nde Ameliyatsız Tedavi Yöntemi Başarıyla Uygulanıyor

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nde uygulanan anjiyo yöntemiyle prostat, rahim miyomları, hemoroid gibi birçok hastalık başarıyla tedavi ediliyor.

Uygulanan girişimsel işlemlerle adından söz ettiren GAÜN Hastanesi, Radyoloji Ünitesi’nde uyguladıkları anjiyo tedavi yöntemiyle de bölgede bu tedaviyi uygulayan sayılı merkezler arasında yer alıyor.

Anjiyo tedavi yöntemiyle hastanın daha kısa sürede sağlığına kavuştuğunu aynı zamanda şikâyetlerinden ve cerrahi ameliyat olmaktan kurtulduklarını vurgulayan GAÜN Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Kervancıoğlu uygulanan tedavi yöntemi ile ilgili, “Günümüzde birçok hastalığın tedavisi anjiyo ile gerçekleştirilebilmektedir. Toplumda çok sık görülen hastalıklardan olan kadınlarda rahim miyomları, erkeklerde ise prostat büyümesi dünyada popülaritesi artan anjiyo ile tedavi edilebilen hastalıklar arasında üst sırada yer almaktadır. Her ikinde de kasıktan atardamara girilerek ilgili organın atardamarına ulaşılıyor. Yani rahim miyomlarında rahimin atardamarına, prostat büyümesinde de prostatın atardamarına ulaşılıyor. Bu damarlarda tıkama işlemi yapılıyor. Böylelikle miyomlarda miyomun kanlanması, prostat büyümesinde ise prostatın kanlanması yani beslenmeleri azaltılarak küçülmeleri sağlanıyor. Bu tedavi yöntemi ile hastalar şikâyetlerinden cerrahi ameliyat olmadan kurtuluyorlar. Ameliyata bağlı kesi olmuyor, organın kısmen ya da tamamen alınması söz konusu olmuyor, ameliyat veya anesteziye bağlı komplikasyonlar, istenmeyen yan etki ve riskler bulunmuyor ve ameliyat sonrası sıkıntılı olabilecek iyileşme dönemi yaşanmıyor” ifadelerine yer verdi.

GAÜN Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nde kadınlarda miyomların, erkeklerde ise prostat büyümesinin anjiyo ile tedavisini yıllardır başarıyla uyguladıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Selim Kervancıoğlu, bunlara ek olarak hemoroid tedavisinde de anjiyo tedavisini uygulamaya başladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Selim Kervancıoğlu, “Son yıllarda gündeme gelen yeni tedavi yöntemlerinden biri de hemoroidin anjiyo ile tedavisidir. Hemoroid de toplumda çok sık görülen ve yaşam kalitesini ciddi şekilde bozan hastalıklardandır. Miyomlarda ve prostat büyümesinde nasıl kasıktan atardamardan girilerek kalp anjiyosu yapıyor gibi ilgili organın atardamarına ulaşarak damar tıkama işlemi ile tedavi ediyorsak, hemoroidde de hemoroidin bulunduğu bölgenin damarına ulaşarak tıkama işlemi yapıyoruz. Hemoroide giden kanı keserek hemoroidin kanla dolmasını engelliyoruz. Böylelikle hasta hemoroidinden kurtuluyor, şikâyetleri kayboluyor. Hasta aynı gün taburcu oluyor ve ertesi gün normal yaşantısına dönebiliyor. Anjiyo ile hemoroid tedavisi de hastanemiz Girişimsel Radyoloji Ünitemizde yapılmaktadır” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER