© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Fren Hidroliği Değişimi Yaptırdınız mı?

Araç sahiplerinin büyük bir kısmı, belirli bir km sonunda araçlarında değişmesi gereken parçaların olduğunu bilmiyor.

Araç sahiplerinin büyük bir kısmı, belirli bir km sonunda araçlarında değişmesi gereken parçaların olduğunu bilmiyor. Bu durum da araç parçalarının eskimesine, bozulmasına ve dolayısıyla araç performansının düşmesine, daha fazla yakıt tüketimi gibi sorunların ortaya çıkmasına yol açıyor. Ayrıca bazı durumlarda da sürüş güvenliğinin tehlikeye girmesine neden oluyor. Vakti gelince fren hidroliği değişimi yapılması gerekmektedir. Peki, fren hidroliği nedir ve ne zaman değiştirilir? Haberimiz, araç fren hidroliği hakkında

Fren Hidroliği Nedir?

Fren pedalına bastığınızda uyguladığınız kuvvetin tekerleklere iletilmesini sağlayan bir parçadır. Aslında bir tür yağ formundadır ve hidrolik fren sisteminde fren basıncının iletilmesinde görev alır. Fren pedalına uygulanan kuvvetin basınca dönüşmesi ve bu basıncın da tekerlek kaliper pistonlarına iletilip balataların harekete geçmesini ve sonunda da frenlemenin yapılmasını sağlar.

Fren Hidroliği Ne İşe Yarıyor?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu özel yağ karışımının ana amacı, frenleme işlemi için gerekli basıncın oluşmasını sağlamak. Fren hidroliği sıvısı, bu görevine ek olarak bulunduğu alandaki mekanik parçaları da korozyondan koruyor. Aşınmayı önlüyor ve parçaların ömrünü uzatıyor. Elbette söz konusu fren sistemine ait parçaların bozulmasını, kırılmasını da önlüyor. Peki, fren hidroliği neden biter ya da neden değiştirilmesi gerekir?

Fren Hidroliği Neden Biter?

Fren hidroliği, temelde bir sıvı maddedir. Bu sıvı, zamanla eksilip azalabilir. Eksilmenin nedeni doğal olsa da bazen bir delik ya da çatlak gibi oldukça tehlikeli bir duruma da işaret edebilir. Ayrıca mekanik parçalar arasında gezinen bu sıvı zamanla partikül ve toz ile ilk günkü temizliğini ve dokusunu kaybedebilir. Aracınızın üreticisinin hazırlamış olduğu kataloğa bakarak fren hidroliğinin kaç km’de bir değişmesi gerektiği ve hangi ürünü kullanmanız gerektiği gibi bilgileri bulabilirsiniz.

Fren Hidroliği Değişimi Nasıl Yapılıyor?

Fren hidroliği adı verilen sıvı, insan cildi için oldukça tehlikeli bir kimyasaldır. Bu nedenle elle teması, cilt ve göze teması çok tehlikelidir. Diğer yandan fren hidroliği değişimi için bazı özel aletlere ihtiyaç duyulur. Bu gibi sebeplerle vakti gelince fren hidroliği değişimi için bir oto servisten profesyonel destek almak önemli. Aracınıza yaptıracağız önemli işlemlerden olan fren balata değişimi , fren hidroliği değişimi gibi işlemler için mutlaka güvenebileceğiniz noktalardan hizmet alın!

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER