© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

ETB coğrafi işaret başvuru şampiyonu

Erzurum’da Coğrafi Işaretli ürün Sayısı 56 Ve Bunlardan 43’nün Başvurusu Etb (erzurum Ticaret Borsası) Tarafından Gerçekleştirildi.

Ülkemizde coğrafi işaretli ürün sayısı açısından Gaziantep ve Konya’dan sonra üçüncü sırada yer alan Erzurum’da en çok başvuru Erzurum Ticaret Borsası tarafından yapıldı.

Erzurum’da coğrafi işaretli ürün sayısı 56 ve bunlardan 43’nün başvurusu ETB (Erzurum Ticaret Borsası) tarafından gerçekleştirildi. Erzurum adına halen Türk Patent ve Marka Kurumu’nda 15 ürün coğrafi işaret almak için sırada bekliyor. Bu başvurulardan 9 adedi yine ETB tarafından yapıldı. Erzurum’un ilk coğrafi işaretli ürünü Karnavas Dut Pekmezi için 2005 yılında başvuru yapıldı ve 2009 yılında onay alındı.

ETB’den sonra Erzurum’da en çok coğrafi işaret için Türk Patent’e başvuru yapan kurumlar sırasıyla; Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü (4 adet ), İspir Esnaf ve Sanatkârlar Odası (2 adet), Oltu Ticaret ve Sanayi Odası (2 adet ), Aziziye Belediyesi (1 adet), Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (1 adet), Olur Ormanağzı Köyü Muhtarlığı (1 adet), Olur Kaymakamlığı (1), Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası (1) Karayazı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü (1 adet), Şenkaya Belediyesi (1 adet) ve Tortum Belediyesi (1 adet) oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER