© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Erdoğan ve Özel Bugün Bir Araya Gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün bir araya gelecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün bir araya gelecekler.

Bugün saat 16.00'da AK Parti genel merkezinde gerçekleşecek olan görüşme, Türkiye siyasetinde büyük bir öneme sahip.

Bu buluşmanın ana gündem maddesi ise yeni anayasa çalışmaları olacak.

Görüşme öncesinde kamuoyu tarafından merakla beklenen bu buluşmada, her iki liderin de kurmayları eşlik edecek.

İki parti lideri arasında gerçekleşecek bu görüşme, son 8 yılda yaşanan ilk buluşma olma özelliği taşıyor ve 2016'dan sonra ilk defa bir araya gelmelerini sağlayacak.

Görüşme öncesinde Erdoğan ile Özel arasındaki temaslar, CHP Genel Başkanı'nın Erdoğan'a yaptığı bayram tebriği telefonuyla başladı.

Ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleşti ve bu görüşmede bir araya gelme kararı alındı.

Görüşmenin ana gündem maddesi olan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak Erdoğan, Irak dönüşü yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verebileceği inancındayım" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Özgür Özel'in ise gündeminde anayasa dışında, borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması bulunuyor.

Görüşme öncesi eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşen Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER