© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Tarımda Son 21 Yılda Başarı Hikâyesi Yazdık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" temalı Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'na katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" temalı Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'na katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Türkiye'nin tarım, hayvancılık ve su ürünlerinde son 21 yılda büyük başarılar elde ettiğini vurguladı.

Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde Ankara’da ziraat odası başkanları ve üretici birlikleri ile bir araya geldiklerini hatırlatarak, Türkiye’nin tarımda geldiği noktayı rakamlarla ortaya koyduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı, "Muhalefetin sürekli dile getirdiği 'tarım bitti' söylemlerinin ne kadar temelsiz olduğunu rakamlarla ispat ettik. Özellikle ‘saman ithalatı’ söylemi tarım sektörünün tüm paydaşlarına hakarettir" dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin artık gerçekler yerine çarpıtmalar üzerinden yapılan muhalefeti geride bırakması gerektiğini söyledi. “Eski muhalefet tarzının raf ömrünü tamamladığı görülüyor.

Bunun yerine eleştirel ama yapıcı bir anlayış ikame edilmelidir. Son 21 yılda tarım, hayvancılık ve su ürünleri alanlarında başarı hikayeleri yazdık” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, her şeyin mükemmel olmadığını, tarımsal girdi fiyatlarındaki artış gibi sorunların çözülmesi gerektiğini belirterek, "Kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki dalgalanmalar, gübre fiyatlarındaki artışlar ve işçi eksiklikleri gibi sorunlara kulak tıkayamayız.

Başarılarımızın yanı sıra sorunların da farkındayız" dedi.

Erdoğan, çözüm odaklı bir bakış açısıyla hareket ettiklerini ve tarım sektöründe eksikleri gidermeye çalıştıklarını ifade etti. "Başarılarımızın sayısını artırmanın, eksiklerimizi gidermenin derdindeyiz.

Tarım sektörümüzün 21 yılda elde ettiği başarılarını değersizleştirmemek, milletimizin en çok şikayet ettiği konulara odaklanarak Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı, tarımda kimseye kapılarını kapatmadıklarını vurgulayarak, “Türkiye’nin tarım ekosistemini geliştirmek için herkesin fikrine, katkısına, eleştirisine ve önerilerine açığız.

Yeter ki tarım konusu ezberlere ve ön yargılara kurban edilmesin.

Allah’ın izniyle gerisi biraz gayret ve emekle zaten kolayca gelecektir” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER