© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

CHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu’dan 19 Mayıs mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, gençlerin Atatürk ilke ve devrimlerinin özünü, insanlığın yüksek ahlaki değerlerini içtenlikle özümseyen, tarih bilincine sahip özgür bireyler olarak yetişmesinin en önemli görevlerden biri olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı.

“Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da bağımsızlık mücadelesinin meşalesini Samsun’dan yaktığına vurgu yapan Başkan Curoğlu, “19 Mayıs 1919’da Samsun’da Anadolu topraklarına ayak basan Atatürk, Millî Mücadele’yi başlattı.

O ilk adım çağdaş, laik Türkiye cumhuriyetine giden yol oldu” dedi.

GENÇLERİN ÖZGÜR BİREYLER OLARAK YETİŞMESİ EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ

Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere bayram olarak armağan ettiğini anımsatan Başkan Curoğlu, şöyle devam etti: “Gençler geleceğimizin teminatıdır.

Atatürk’ün öngördüğü gibi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir nesil yetiştirmek temel amacımızdır.  

Atatürk ilke ve devrimlerinin özünü, insanlığın yüksek ahlaki değerlerini içtenlikle özümseyen, tarih bilincine sahip özgür bireyler olarak yetişmesi en önemli görevimizdir.

Hedefimiz, Atatürkçü ve devrimci ilkeleriyle, gelenekleriyle, sosyal demokrasi anlayışıyla Türkiye’yi çağdaşlığa, refaha, huzura, güvenliğe ve aydınlığa kavuşturmaktır.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER