© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: 19 Mayıs Yeniden Doğuştur”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı ve 19 Mayıs tarihinin Cumhuriyete uzanan yeniden varoluşun başlangıcı olduğunu söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı ve 19 Mayıs tarihinin Cumhuriyete uzanan yeniden varoluşun başlangıcı olduğunu söyledi.

Gürer, “Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile zor koşulları aşarak çıktığı Samsun’da Milli Mücadele'nin başlangıç ışığını yaktı. Mücadele arkadaşları ile halk örgütlenmesini sağladı.

Erzurum, Sivas ve Amasya’da şekillenen mücadele ruhu, il il ülkenin ayağa kalkışını sağladı. Misak-ı Milli sınırları çizildi, işgalcilerin Anadolu’dan sökülüp atılması gerçekleştirildi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlattığı günün anısına gençlere armağan ettiği gün olarak her yıl coşkuyla kutlandı ve kutlanacaktır.

19 Mayıs yeniden bir doğuştur. Bugünle başlayan kurtuluş mücadelesinin kahramanlarını saygı ile anıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları, başarılmaz denileni başararak yokluklar içinde zaferden zafere koştukları kurtuluş mücadelesinin başladığı bugünü coşkuyla bir kez daha yaşıyoruz,” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 19 Mayıs bayram çoşkusu ile kutlarken gençlerinde bugün içinde bulunduğu durumda irdelenmeli ve geleceğimiz gençlerin sorunları da görülüp çözüm üretilmelidir. 

Günümüzde gençler, eğitimden istihdama, sosyal yaşamdan kişisel gelişime kadar birçok alanda çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır.

Bu sorunların çözümü için toplumsal farkındalık yaratmak, 19 Mayıs'ın ruhuna uygun bir yaklaşımla olacaktır. Gençlerin sorunlarına kalıcı çözümler üretilmelidir.” diye konuştu

GENÇ İŞSİZLİĞİ SORUNU

Genç işsizliği ülkemizde ciddi sorun haline dönüştüğünü belirten Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizin geldiği noktadaki genel tablo, gençlerin iş bulma konusunda ciddi zorluklar yaşadığını ortaya koymaktadır.

Eğitimli gençlerin bile kendi alanlarında iş bulamaması, bir beyin göçüne neden olmakta ve ülkenin kalkınma potansiyelini olumsuz yönde etkilemektedir.

Önderimiz Atatürk'ün de vurguladığı gibi, gençler ülkenin geleceğidir. Bu nedenle, gençlere gereken değeri ve desteği vermek, onların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına olanak tanımak, hepimizin ortak sorumluluğudur.

Eğitim sisteminin geliştirilmesi, gençlere iş olanaklarının sunulması ve onların sosyal hayatta aktif rol almasının sağlanması, bu sorumluluğun bir parçasıdır.” şeklinde konuştu. 

ÜNİVERSİTE MEZUNU GENÇLER DE İŞ BULAMIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Eğitim sisteminin nitelik ve nicelik açısından yetersizlikleri, mezun olan gençlerin iş piyasasına uyum sağlamakta zorlanmasına yol açmaktadır.

Üniversitelerden mezun olan gençlerin birçoğu, mezun oldukları alanlarda iş bulamamakta ve iş bulma sürecinde büyük hayal kırıklıkları yaşamaktadır.” dedi.

DEĞERLİ KAYNAĞIMIZ GENÇLERİMİZ

Genç nüfusun, ülkenin en değerli kaynaklarından olduğunu belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu kaynağın etkin ve verimli bir şekilde kullanılması, ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimi için hayati önem taşımaktadır.

Genç işsizliği sorununu çözmek için kapsamlı ve sürdürülebilir politikalar geliştirilmesi, gençlerin geleceğe umutla bakmasını sağlayacak ve ülkemizin kalkınma yolunda önemli bir adım atmasını mümkün kılacaktır. 

Ancak AKP iktidarında gençler ikinci plana atılmakta ve sorunları görmezden gelinmektedir” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER