© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

CHP Heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’yi Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından önemli bir gelişme yaşandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından önemli bir gelişme yaşandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ni ziyaret etti.

Görüşme sonrasında yapılan açıklamada, olumlu bir görüşme gerçekleştiği ve belediyelerin yaşadığı çeşitli sorunların ele alındığı belirtildi.

CHP heyeti, belediyelerin mali sıkıntıları ve personel maaşlarını ödeyememe gibi konuları Bakan Özhaseki'ye iletti.

Ayrıca, belediyelerin yeni dönemde İller Bankası payından kesinti oranlarının arttırılmasıyla ilgili sıkıntılar ve içme suyuna erişim problemleri gibi konular da görüşüldü.

Devlet Su İşleri'nin baraj yapma ve belediyelerin suyu halka ulaştırma gibi konularında da entegre çalışılması gerektiği vurgulandı.

Zeybek, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, CHP belediye başkanlarının talep ve isteklerini içeren dosyayı Bakan Özhaseki'ye ilettiklerini belirtti.

Bakanın, iletilen her konuyu detaylı bir şekilde not aldığını ve konularla ilgili çalışma yapacaklarını ifade ettiğini söyledi.

Önümüzdeki günlerde sorunların çözülmesi konusunda bir çalışma yapılacağına dair karşılıklı niyetin bildirildiğini aktaran Zeybek, "Her konuyu ayrıntılı bir şekilde ilettik. Kendisi de uzunca noktalar aldı.

Bu konularla ilgili çalışma yapacaklarını ifade ettiler. Belediyelerde yaşanan sorunların pek çoğunu dile getirdik.

Mali, idari, hukuki pek çok konuyla ilgili mevzuat açısından bize belediyelerimizden gelen büyükşehir ve il belediye başkanı tarafından gelen talep, istek ve çözüm önerilerini bir dosya halinde ilettik.

Ayrıca bunun içeriklerini de uzunca anlattık. Olumlu bir görüşmeydi. Önümüzdeki günlerde bizim ilettiğimiz sorunların çözülmesi konusunda bir çalışma yapılabilecek.

Gün ve saat belirtilmedi ama buna ilişkin karşılıklı niyet bildirildi.

Daha alt uzmanlar seviyesinde tekrar görüşmeler gerçekleştirilecek" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER