© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı 20024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Buna göre sınavı kazanan 70 Bin öğrenci burstan faydalanacak.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları, sınavın tamamlanmasından yaklaşık dört hafta sonra öğrenciler ve aileler tarafından merakla bekleniyordu. Öğrencilere belirli bir kontenjan doğrultusunda burs veriliyor.

Geçmiş yıllarda 70 bin olan burs kontenjanı, geçen yıl yaşanan deprem sonrasında 100 bine çıkarılmıştı. Başarı puanına göre yapılan değerlendirmede, 3 yanlış cevap 1 doğruyu götürüyor ve öğrencilerin puanları 500 üzerinden hesaplanarak sonuç ekranında yer alıyor. Sonuçların açıklanmasının ardından ilk burs ödemeleri Ekim ayında başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan Pazar günü 829 yurt içi ve 2 yurt dışı sınav merkezinde 3 bin 816 okul ve 58 bin 410 salonda gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın sonuçları açıklandı.

Devlet koruması altında olan ve diğer kanunlarla burs hakkı tanınan ve sınava katılan 4 bin 519 öğrencinin tamamına burs imkânı sağlanırken, 1 milyon 86 bin 894 öğrencinin başvurduğu sınav sonucuna göre toplam 70 bin öğrenci başarılı olarak burs almaya hak kazandı.

2024 İOKBS Sonuçları Erişime Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılı bursluluk sınavı sonuçlarını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını aşağıdaki bağlantı üzerinden sorgulayabilirler:

2024 İOKBS Sınav Sonuçları İçin Tıklayınız

Bursluluk Sınav Sonuçları

Adaylar, sınav sonuçlarına internet üzerinden erişim sağlayabilecekler. Sonuçlarla ilgili adaylara ayrıca bir bilgilendirme yapılmayacak.

T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgileriyle meb.gov.tr adresinden sonuç sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Sorgulama ekranında, adayların doğru ve yanlış cevap sayıları, sınavdan elde ettikleri toplam puanlar yer alacak.

Ayrıca, kontenjan durumu ve sonuç bilgileri de ekran üzerinde görünecek. "Kazandı" ifadesini gören adaylar burs almaya hak kazanırken, "Kazanamadı" ifadesini görenler burs alamayacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER