© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Beklenen Görüşme Başladı… Erdoğan ve Özel Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi.

AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşme, saat 16.04'te başladı. Özel, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından genel merkez kapısında karşılandı ve tokalaşmanın ardından içeriye geçti.

Siyaset sahnesinde büyük öneme sahip bu buluşma, 8 yıl aradan sonra gerçekleşen bir ilk olarak kaydedildi.

AK Parti ve CHP genel başkanları 2016'dan sonra ilk kez bu şekilde bir araya geldi. Görüşmenin baş başa yapılacağı vurgusu yapıldı ve CHP adına İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın da zirveye katılacağı belirtildi.

AK Parti'den ise Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, görüşmeye katılan isimler arasındaydı.

Görüşmede, her ne kadar Erdoğan ve Özel'in doğrudan dahil olmasa da konuşulanların yazılı olarak kayıt altına alınması bekleniyor.

Görüşmeye, CHP Genel Başkanı'nın Erdoğan'a bayram tebriği telefonuyla başlayan bir süreç eşlik etti.

İki lider, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmiş ve bu görüşme sonrasında bir araya gelme kararı almıştı.

Görüşmenin ana gündem maddesi yeni anayasa olarak belirlenmişti. Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamalarda, "CHP'nin de değişime destek verebileceği inancındayım." ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel'in gündeminde ise anayasa dışında, yerel yönetimlerin borçları nedeniyle yaşadığı sıkıntılar ve gelir kaynaklarının artırılması bulunuyordu.

Diğer gündem maddeleri arasında belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları ve atama bekleyen öğretmenler yer alıyordu.

Kritik görüşme öncesi, Özel'in eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüştüğü ve Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldığı bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER